HOME > Ιστορίες > Παραγωγοί > Ετοιμες σάλτσες και τσάτνεϊ

Ετοιμες σάλτσες και τσάτνεϊ

Το καλό, μεγαλώνοντας, είναι πως οι άνθρωποι με τους οποίους συμπορεύτηκες έχουν κάνει κι αυτοί τη δική τους διαδρομή και ξαναμοιράζεστε ό,τι έχετε δημιουργήσει.

Με τη Νατάσσα καθόμασταν δίπλα δίπλα στη διαφημιστική εταιρία, με διευθυντή μας τον Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος με τη Μάγια, έφτιαξαν ένα μικροζυθοποιείο στην Τήνο και φτιάχνουν την μπύρα Νήσος. Η Νατάσσα με την οικογένειά της έφτιαξε την ΓΕΩΔΗ, μια εταιρεία που φτιάχνει μαρμελάδες, σάλτσες, αλείμματα. Εγώ έφτιαξα το TasteFULL. Βρεθήκαμε όλοι ξανά στην έκθεση Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις του Αθηνοράματος με γέλια και αγκαλιές.

Η Νατάσσα μου έδωσε τα αλμυρά να δοκιμάσω. Το χούμους με καρότα και ταχίνι, ένα πέστο βασιλικού και δύο εξωτικής συσκευασίας τσάτνει: κόκκινης πιπεριάς και βερύκοκο με τζίντζερ. Τα έτοιμα αλείμματα είναι πολύ καλή λύση στο ντουλάπι της κουζίνας για να νοστιμίσεις τη στιγμή είτε αυτή είναι η ετοιμασία ενός σάντουϊτς για τη δουλειά είτε ο ξαφνικός ερχομός ενός φίλου στο σπίτι.

Οι λεπτές πίτες, σαν κρέπες είναι το πιο εύκολο είδος ψωμιού που μπορείτε να φτιάχνετε στην κουζίνα σας. Το έδειξα στον γιό μου, ο οποίος θέλει πάντα ένα είδος πίτας να τυλίγει ό,τι έχει διαθέσιμο. Τα αλείμματα της Γεωδής είναι ο συνδετικός ιστός ανάμεσα στη πίτα και την πρωτεϊνη και δίνει την ουσία και τη γεύση των λαχανικών, αν τα είχαμε διαθέσιμα και μαγειρεμένα.

Πίτα βρώμης, αγαπημένη του γιού μου και 1η στη λίστα για τα δικά του προσωπικά μαθήματα μαγειρικής.

Τα τσάτνει έχουν φρουτώδη και πικάντικο χαρακτήρα και δίνουν ζωντάνια σε ήπια υλικά, όπως είναι μια απλή ομελέτα ή ένα ρύζι τηγανιτό με ξηρούς καρπούς ή απαλές γεύσεις αλλαντικών ή λευκά κρύα κρέατα ή τυριά.

Εφτιαξα μια απλή ομελέτα, ρολό με κορεάτικο τρόπο, που είναι πολύ εντυπωσιακή σε εμφάνιση και χρήση αλλά σε γεύση είναι λίγο αδιάφορη αν δεν φροντίσεις για τη γέμισή της. Την έκοψα σε κομμάτια και την στόλισα με μια κουταλίτσα πικάντικου τσάτνεϊ που λαμπύριζε στο φως.

chutney-geodi

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*