HOME > Ιστορίες > Home sweet Home > 2010 ♥ συμβουλές ζωής για όμορφες στιγμές

2010 ♥ συμβουλές ζωής για όμορφες στιγμές

Η ζωή είναι στιγμές. Στιγμές που διαδέχονται η μία την άλλη. Στιγμές που σκηνοθετούνται και οργανώνονται. Ναι, σκεφτείτε το!

Στα χέρια μας είναι η δύναμη να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν. Το ίδιο ισχύει και σε περιόδους ηρεμίας και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Ο τρόπος που χειριζόμαστε τη ζωή μας μπορεί να μας οδηγήσει στο φως και στην ηρεμία ψυχής ή στη μιζέρια και την κατάθλιψη.

Εμείς είμαστε οι σκηνοθέτες και οι πρωταγωνιστές της ζωής μας.

Μην μπλοκάρετε από την έλειψη χρημάτων

Μην νομίζετε πως περισσότερα υλικά αγαθά θα σας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Η αφθονία είναι θέμα οπτικής. Διαχειριστείτε με σύνεση τα χρήματα, τον κόπο της εργασίας σας, ξοδέψτε με προτεραιότητα αναγκών, πάρτε αποφάσεις που θα σας ελευθερώσουν από τα οικονομικά χρέη, αν έχετε.

Είναι μεγάλη ηρεμία ψυχής η απελευθέρωση από τα χρέη και η γνώση του οικονομικού πλάνου ζωής. Τι εισπράττω, τι ξοδεύω, τι αποταμιεύω. Δείτε το πλάνο σας από ψηλά: Σε ποιό ευρύτερο σκοπό συνεισφέρω με τη δουλειά μου, τι υποστηρίζω με τα έξοδά μου, πόσο καλά νοιώθω με τον εαυτό μου που προβλέπει για μια έκτακτη ανάγκη.

Νοιώστε καλά με τον εαυτό σας

Όταν νοιώθουμε καλά με τον εαυτό μας κάνουμε σωστές επιλογές. Σε φυσιολογικές καταστάσεις, νοιώθουμε καλά με τον εαυτό μας όταν είμαστε σε ισορροπία. Όταν νοιώθουμε καλά μέσα στο σώμα μας, όταν κινούμαστε με ευκολία, όταν αναπνέουμε σωστά, όταν κοιμώμαστε καλά. Όλα αυτά δηλώνουν ένωση με την συμπαντική ενέργεια, ότι είμαστε σε ροή, με αυξημένη συνειδητότητα για κάθε μας ενέργεια. Όλα αυτά δηλώνουν αυτοσυγκρότηση και είναι βασική προϋπόθεση για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο : την ηρεμία των συναισθημάτων και της ψυχής.

Ηρεμήστε τα συναισθήματά σας

Ταραγμένα συναισθήματα δηλώνουν ταραγμένη ψυχή και ανισόρροπο σώμα. Ανισόρροπο σώμα και ψυχή οδηγούν σε λάθος επιλογές και σε νέο φαύλο κύκλο απογοητεύσεων. Μάθετε να ελέγχετε πρώτα το σώμα σας και μετά τα συναισθήματά σας. Αφήνετε κάθε θετικό συναίσθημα να γεμίζει τη ψυχή σας. Απελευθερώστε κάθε αρνητικό συναίσθημα, προστατεύστε τον εαυτό σας με ξεκάθαρα όρια και συγχωρέστε όποιον σας ενόχλησε.

Την επόμενη φορά που θα θυμώσετε για οτιδήποτε να σκεφτείτε ότι το δηλητήριο του θυμού καταστρέφει το δικό σας σώμα. Για τους άλλους χρειάζεστε μόνο όρια και ξεκάθαρα λόγια.

Η ζωή είναι εδώ, κάθε στιγμή, ένα πολύτιμο δώρο χωρίς ξεκάθαρη διάρκεια. Κάθε στιγμή είναι μοναδική. Μην την αφήνετε να φύγει γιατί έχετε δεδομένο τα αύριο. Το αύριο δεν το ορίζουμε. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας κάθε μέρα. Με χαρά και ευγνωμοσύνη γιατί είστε άλλη μια μέρα μαζί.

Φροντίστε το σώμα σας

Κάντε κοινά πράγματα, περπατήστε παρέα, με τους φίλους, τα παιδιά σας, τον καλό σας. Για μένα η πιο δική μου ώρα με το γιο μου είναι να περπατάμε στη ρεματιά κοντά στο σπίτι μας, να χαζεύουμε τα πουλιά, τα λουλούδια, να τρώμε μανταρίνια, σύκα ή βατόμουρα από τα δέντρα και να εξερευνούμε μονοπάτια. Δεν θέλει πολύ, μισή ωρίτσα και γυρνάς σπίτι πιο ανάλαφρος, πιο χαλαρός.

Φροντίστε το πνεύμα σας

Κρατείστε τους ορίζοντες ανοιχτούς, τη φαντασία σας ενεργή. Διαβάστε βιβλία, δείτε ταινίες, εμπνευστείτε από τις ζωές των άλλων, παίξτε παιχνίδια με τους φίλους, τα παιδιά, τα εγγόνια σας, ξανα-ακούστε μουσικές της εφηβείας σας, ξαναδιαβάστε παραμύθια. Διατηρείστε ζωντανή τη σπίθα στο βλέμμα σας!

Το φαγητό είναι μέσο επιβίωσης

Δεν είναι αυτοσκοπός. Ψωμί και τυρί θα μας κρατούσε ζωντανούς. Ζούμε σε μια χώρα και σε μια εποχή με την πολυτέλεια των απολαύσεων. Όλος ο κόσμος δεν ζει έτσι. Να απολαμβάνουμε το φαγητό με μέτρο. Να αγοράζουμε με σύνεση. Ποια η λογική να γεμίζουμε τα ψυγεία με λαχανικά, τυριά, αλλαντικά που θα χαλάσουν πριν αποφασίσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε;  Άδικη σπατάλη του κόπου εργασίας μας!

Προγραμματίστε το φαγητό της εβδομάδας

Έτσι θα ορίζουμε τι τροφή θα δώσουμε στο σώμα μας και στα παιδιά μας και θα ξοδεύουμε πραγματικά τα απαραίτητα χρήματα. Μην αφήνετε την πείνα να είναι οδηγός στις επιλογές. Όταν πεινάμε αγοράζουμε τα πάντα, παραγγέλνουμε έτοιμα φαγητά, τρώμε ό,τι βρούμε, δεν σκεφτόμαστε!

Να νοιώθετε καλά με ό,τι τρώτε

Να μάθετε να διαλέγετε τα προϊόντα, πάρτε το μάθημα της λαϊκής αγοράς όποτε μπορείτε! Δεν χρειάζεται να ξέρετε. Θα καταλάβετε όταν περάσετε μπροστά από τόσους πάγκους ποια λεμόνια είναι σφικτά και βαριά, ποιες αγκινάρες είναι κλειστές, ποια μαρούλια είναι πιο φρέσκα, ποιο ματσάκι μαϊντανού είναι πιο γεμάτο.

Θα δείτε ανθρώπους που μεγαλώνουν μια παραγωγή και θέλουν να πουλήσουν τον κόπο τους σε ανθρώπους που το εκτιμούν. Δεν είναι σενάριο ταινίας! Υπάρχουν τέτοιοι παραγωγοί. Εγώ ψωνίζω πολύ συχνά στη λαϊκή και μιλάω συνέχεια μαζί τους. Μπορώ να τους αναγνωρίσω ανάμεσα στους πολλούς.

Φτιάξτε το σπίτι σας

Να είναι καταφύγιο ψυχής. Να ηρεμείτε μέσα σ’αυτό. Να αισθάνεστε προστατευμένοι από το κρύο και τη βροχή. Να κλείνετε απ’εξω όλον τον κόσμο. Αξιοποιείστε ό,τι έχετε. Αυτό είναι το βασίλειό σας. Φερθείτε βασιλικά στον εαυτό σας. Χρησιμοποιείστε τα επίσημά σας ποτήρια, αν θέλετε, στρώστε τα κεντητά μαξιλάρια για σας, ανάψτε το τζάκι ενώ δεν περιμένετε κόσμο, περιποιηθείτε τον εαυτό σας ενώ δεν έχετε να πάτε πουθενά. Εσείς, για εσάς, είστε ο κόσμος όλος.

Για μένα, το φαγητό είναι ένα μέσο, ένα μαγικό ραβδάκι, να ομορφαίνω τη ζωή μας. Share on X

Η ζωή, η ομορφιά της καθημερινότητας, η αγάπη και η εξέλιξη των παιδιών μου, ο στόχος του καθενός μας και η πορεία σ’αυτόν, αυτή είναι η ουσία για μένα. Ζω βασιλικά, όχι γιατί έχω πολλά λεφτά αλλά γιατί έχω αυτή την οπτική, που προσπαθώ να σας μεταδώσω. Θέλω να πιστεύω πως μπορώ να κάνω μια μικρή διαφορά στη ζωή σας.

Αφιερώνω σε όλους σας τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς που ακολουθούν, με την ευχή να πραγματοποιήσετε κάθε επιθυμία σας μέσα στο 2010. Κλείστε τα μάτια, όσο κρατάει η μαγεία της μουσικής και των λέξεων και ονειρευτείτε αυτό που θέλετε. Ελάτε όσες φορές θέλετε μέσα στο χρόνο για να ξαναπάρετε δύναμη και να ρυθμίσετε ξανά την πυξίδα σας.

Δείτε πόσο όμορφα είναι αυτά τα κάλαντα! Τα διάλεξα γιατί αγαπώ τα παιδιά, τις ζωγραφιές, τις χορωδίες, τις φυλαρμονικές, το νέο χρόνο και τον Άγιο Βασίλη! Βάλτε δυνατά την ένταση και αφήστε τη μουσική να μπει στη ψυχή σας.

Με όλη μου την αγάπη, να έχετε μια όμορφη χρονιά!

Οι σκέψεις σας γι’αυτό το άρθρο 


Υποβλήθηκε από marmar στις January 3, 2010 – 10:26μμ.

Γράφω πρώτη φορά σχόλιο σε ιστοσελίδα. Σε γνωρισα τυχαία απο το άρθρο σου για τα κερασια Εδέσσης. Εκτοτε είμαι φανατική σου θαυμάστρια. Δοκίμασα αρκετές απο τις γιορτινές συνταγές σου που είναι στα γούστα μου και κοντά στις νεανικές αναμνήσεις μου. Σ’ ευχαριστώ εκ μέρους όλων όσοι έλαβαν μέρος στην μικρή μου γιορτή. Σήμερα σ’ ευχαριστώ επίσης και για την πιο πάνω σελίδα που είναι γραμμένη με αγάπη για τον άνθρωπο. Χρόνια σου Πολλά, Καλή Χρονια και υγεία στην οικογένειά σου.

Υποβλήθηκε από Vicky Koumantou στις January 5, 2010 – 12:21μμ.

Χρόνια Πολλά και Καλά, με υγεία και ευτυχία! Σ’ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά λόγια. Χαίρομαι που πήγε καλά το μαγείρεμά και η γιορτή στο σπίτι σου! Το σπίτι μας είναι εστία ένωσης, υποστήριξης, χαράς και γιορτής. Ας το κρατάμε ζωντανό!


Υποβλήθηκε από Βάλια στις January 4, 2010 – 12:20μμ.

Καλή Χρονιά Βίκυ! Χρόνια Καλά, Χρυσά κι Ευτυχισμένα για σένα και την οικογενειά σου! Να είσαι γερή, δυνατή και γενναία…ικανή πάντα να ξεχωρίσεις την ομορφιά από τη μιζέρια κάθε μέρα του χρόνου…ακόμα κι οι δύσκολες μέρες να αποτελέσουν μάθημα για τις υπόλοιπες. Το μήνυμα που προσπαθείς να περάσεις μέσα από την ιστοσελίδα σου βρίσκει του αποδέκτες του,στο επιβεβαιώνω κι εγώ. Σε παρακολουθώ πάντα και σου στέλνω κύματα θετικής ενέργειας.

ΥΓ:Η υπέροχη πρότασή σου για Moscato d’Asti αποτέλεσε τη φετινή αποκάλυψη των δικών μας Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς.

Υποβλήθηκε από Vicky Koumantou στις January 5, 2010 – 12:35μμ.

Σ’ευχαριστώ Βάλια :) Να έχεις υγεία και τύχη και να κάνεις τη ζωή όσο όμορφη την θέλεις!

Το Moscato d’ Asti είναι στα must των καλών τραπεζιών ;)


Υποβλήθηκε από Μαρία_Π στις January 4, 2010 – 12:53μμ.

Biκυ, Καλή Χρονιά σου εύχομαι, να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου και το 2010 να σου φέρει ότι καλύτερο εσύ επιθυμείς. Με πολυ χαρά, ευτυχια, υγεία και χαμόγελα γύρω σου. Οι 10 συμβουλές σου είναι σοφές και πολυ απλές συνάμα. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωη μας γεμάτη όμορφες στιγμές. Χρονια πολλά και καλά!

Υποβλήθηκε από Vicky Koumantou στις January 5, 2010 – 1:47μμ.

Χρόνια πολλά Μαρία, με υγεία, πολλά χαμόγελα και όσους αγαπάς κοντά σου. Η αγάπη δίνει δύναμη στις δύσκολες ώρες.

Να φτιάξεις μια όμορφη ζωή για σένα και την οικογένειά σου φέτος :)


Υποβλήθηκε από ασπα στις January 4, 2010 – 5:36μμ.

Kαλή χρονιά Βίκυ μου, με αγάπη πάνω απ’όλα και υγεία. Είναι πάρα πολυ  ωραίες και με αγάπη γραμμένες οι συμβουλές σου, ομως θα ήθελα και μία υπέρβαση.Δηλαδή μια τρέλλα που θα ήθελε ο καθένας μας να εχει την δυνατότητα να την πραγματοποιήσει, οπως, δεν θα βάλω χρήματα στην άκρη κάποια στιγμή αλλά θα πάω ενα ωραίο ταξίδι, θα ξοδεύσω για κάτι που μ’αρεσε πολύ και δεν είναι χρήσιμο αλλά θα με είμαι χαρούμενη-ος για όλο τον υπόλοιπο μήνα. Νομίζω λίγη τρέλλα είναι ευχάριστο διάλειμα στην ζωή μας . 

Υποβλήθηκε από Vicky Koumantou στις January 5, 2010 – 1:57μμ.

Καλή χρονιά Άσπα μου, με υγεία και αγάπη! Υπάρχει πάντα περιθώριο για την 11η εντολή ;)

Μια “τρέλλα” διαφορετική για τον καθένα που “γεμίζει” το αερόστατο για άλλο ένα ταξίδι, μικρό ή μεγάλο, όσο φτάνει το πάπλωμά μας κάθε φορά!

Σου εύχομαι το 2010 να αναπληρώσει τις απώλειες του περασμένου χρόνου και να κτιστούν νέα όνειρα σε στέρεη βάση.


Υποβλήθηκε από Ξανθή στις January 8, 2010 – 9:13πμ.

Λίγο αργά;; αλλά ποτέ δεν είναι αργά για ευχές, Καλή Χρονιά με υγεία κι αγάπη στο σπιτικό σας!!

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά που αναφέρεις πιο πάνω μακάρι όλοι να μπορούμε να έχουμε θετική σκέψη και μια άλλη οπτική για τη ζωή.

Καλημέρα!!

Υποβλήθηκε από Vicky Koumantou στις January 11, 2010 – 7:24μμ.

Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα. Κάθε μέρα είναι μια καινούργια αρχή. Χρόνια Πολλά Ξανθή, να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να συναντιέσαι συχνά με τα παιδιά σου αυτή τη χρονιά!


Υποβλήθηκε από Ανώνυμος στις January 8, 2010 – 1:47μμ.

Χρόνια Πολλά !!! και με υγεία !!! και γλυκύτητα και τρυφερότητα για τη ζωή !!! με χαρά εξακολουθώ να διαβάζω !!

Υποβλήθηκε από Vicky Koumantou στις January 11, 2010 – 7:25μμ.

με χαρά εξακολουθώ να παίρνω δύναμη από τα σχόλιά σας :)


Υποβλήθηκε από Katerina στις January 8, 2010 – 11:21μμ.

Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου είπαμε; Είπαμε, αλλά δεν πειράζει να τα επαναλάβουμε! Υγιής, χαρούμενη, δημιουργική!

Υποβλήθηκε από Vicky Koumantou στις January 11, 2010 – 7:26μμ.

Σ’ευχαριστώ Κατερινάκι :) Έκανα banana bread, το βγάζω.


Υποβλήθηκε από natasa στις January 11, 2010 – 1:06πμ.

χρόνια σου πολλά και καλή χρονιά γεμάτη έμπνευση και χαρούμενες…gourmet στιγμές! είσαι η μέντοράς μου! :-)

Υποβλήθηκε από Vicky Koumantou στις January 11, 2010 – 7:28μμ.

Πολύ χαίρομαι :) Θέλω να νοιώθω πως έχω ξεκάθαρη αποστολή και χαίρομαι όταν μου λέτε πως κάνω μια διαφορά στην καθημερινότητά σας!


Υποβλήθηκε από Μαίρη Γ. στις January 11, 2010 – 3:29μμ.

Σήμερα βρήκα μια ΓΥΝΑΙΚΑ (περιοδικό) ξεχασμένη στα χαρτιά της βιβλιοθήκης μου) και διάβασα την συνεντευξη σου. Μου μιλάς στην καρδιά και μοιράζεσαι μαζί μου αυτά που σκέπτομαι και θέλω να μοιραστώ με άλλους…. ΖΗΤΩ! τι καλά που σε βρήκα…. Πάντα πίστευα πως υπάρχουν αυτές οι ποιότητες ανθρώπων… και να τώρα μέσω του διαδικτύου επικοινωνούμε…

Να σε έχει ο Θεός καλά, να είσαι φωτισμένη, να μοιράζεσαι οτι καλό εμπνεέσαι και… να σου γυρίζει πίσω.

Να είμαστε ΜΑΖΙ γιατί αλλιώς δεν βγαίνει. Ας ξαναθυμηθούμε οτι είμαστε σπουδαίες κατασκευές και ηρθαμε για να χαρούμε, να έχουμε αφθονία και χαρά. Αυτό κάνεις… το στέλνεις το μήνυμα. Σ’ευχαριστώ θερμά..

Καλή μας Χρονιά

Υποβλήθηκε από Vicky Koumantou στις January 11, 2010 – 7:49μμ.

Μιλάω από την καρδιά μου, χωρίς λογοκρισία του τόνου φωνής από την λογική μου. Δεν έχω ζήσει, ούτε ζω στα πούπουλα. Έχω ζήσει όμορφα και δύσκολα, με γενναίο μερίδιο και από τα δύο και έχω μάθει να δημιουργώ ένα μικρόκοσμο δικό μου, γλυκό και μαγικό, καταφύγιο σε κάθε δυσκολία. Καταλαβαίνω και αγαπώ τους ανθρώπους.

Θέλω να φωτίσω το δρόμο για την ηρεμία της ψυχής. Πόσο δύσκολο ακούγεται, πόσο εύκολο είναι πραγματικά. Πόσο αποπροσανατολισμένοι είμαστε! Δεν απορώ για τα αισθήματα αγωνίας, έντασης, στρες, απογοήτευσης που νοιώθουμε όλοι. Δίνω κάθε μέρα τον δικό μου αγώνα να βαδίσω στο δικό μου φως και να μένω ατάραχη στη δίνη του σημερινού κόσμου.

Η δύναμη είναι μέσα μας. Κανείς δεν έχει πραγματική εξουσία πάνω μας.

Σ’ευχαριστώ πολύ πολύ για όσα μου έγραψες.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*