O γκιοζλεμές είναι παραδοσιακή πίτα στην Τουρκία με σπιτικό φύλλο βέργας.
Ανοίγουν το φύλλο στρογγυλό, γεμίζουν το μισό μέρος με οποιαδήποτε γέμιση έχουν διαθέσιμη και το σκεπάζουν με το άλλο μισό.
Ψήνουν την πίτα στο σάτσι, ένα καμπυλωτό θερμαινόμενο μέταλλο, χωρίς ίχνος λαδιού. Κόβουν σε κομμάτια και σερβίρουν με τσάι ή με ayran (αραιωμένο γιαούρτι με νερό και λίγο αλάτι).
Δείτε στο βίντεο την αξιαγάπητη κυρία να φτιάχνει γκιοζλεμέδες με τον παραδοσιακό τρόπο, ζωντανή βιτρίνα στο μαγαζί, στο Besiktas.
The place
Hala Mantı ve Ev Yemekleri
Sinanpaşa Mahallesi, Has Firin cad No 8, Beşiktaş, Türkiye
Το επεισόδιο είναι μέρος της σειράς “Ταξίδι στις γεύσεις της Πόλης – νέα σειρά στο YouTube”