HOME > Ταξίδια > Κωνσταντινούπολη > Τα ψάρια στην τούρκικη κουζίνα, S01-E19

Τα ψάρια στην τούρκικη κουζίνα, S01-E19

Η θέση του ψαριού στην κουζίνα της Πόλης ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Ο γάβρος είναι αγαπημένο ψάρι στα σπίτια και το balik ekmek αγαπημένο φαγητό του δρόμου. Όταν θέσαμε την ερώτηση σε σχετική ομιλία στο Istanbul GastroFestival (Μάϊο 2013) οι Τούρκοι Chefs αποδέχθηκαν πως έχουν μείνει πίσω και θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν περισσότερο το ψάρι.

Οι ψαραγορές πάντως είναι γεμάτες ολόφρεσκα ψάρια. Πως να μην είναι; η Πόλη είναι πόλη των 7 λόφων και των 3 θαλασσών. Ακόμα και στη γέφυρα του Γαλατά, δεν σταματούν να ψαρεύει πλήθος ανθρώπων μέρα και νύχτα.

Το επεισόδιο είναι μέρος της σειράς “Ταξίδι στις γεύσεις της Πόλης – νέα σειρά στο YouTube

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*