Στην τούρκικη κουζίνα, τα μπουρέκια (Börek) είναι παντού! Πολύ αγαπημένα, σαν τις δικές μας πίτες.
Η διαφορά είναι πως εμείς λατρεύουμε τη γέμιση ενώ εκείνοι τα φύλλα. Είναι εντυπωσιακό με πόση άνεση και ηρεμία θεωρούν δεδομένο να συνεχίσουν να φτιάχνουν τα φύλλα όπως έχουν μάθει από τους προγόνους τους. Ακόμα και τα φύλλα του εμπορίου ανταποκρίνονται στα στάνταρντς των σπιτικών για να κερδίσουν την προτίμησή τους.
Το φύλλο είναι βασιλιάς στην Πόλη. Εξαιρετικής ποιότητας όπου και να το φας. Μπουρεξίδικο λεγόταν ο φούρνος στα Χανιά, επί Τουρκοκρατίας.
Το επεισόδιο είναι μέρος της σειράς “Ταξίδι στις γεύσεις της Πόλης – νέα σειρά στο YouTube”