Η Κατερίνα, μια καλή φίλη και ενεργή blogger, μου ζήτησε τη συνταγή για κέικ μπανάνας στο forum και μάλιστα την έκανε (και την έφαγαν) αυθημερόν. Ήθελε να το στολίσει και με γλάσο αλλά δεν έμαθα αν τελικά πρόλαβε.
Παρακινήθηκα κι εγώ και έκρυψα τις 3 μπανάνες, πριν φύγουμε για Κέρκυρα, με σκοπό να φτιάξω το κέικ όταν γυρίσουμε. Αυτή είναι η μόνη δυσκολία . Να έχεις 3 πολύ ώριμες μπανάνες. Όλη η εκτέλεση γίνεται στο χέρι, χωρίς χτύπημα, χωρίς μίξερ.
Πολύ εύκολη συνταγή κέικ για φοιτητές και φοιτήτριες. Τώρα που πλησιάζει η εξεταστική περίοδος και όλο και κάτι χρειάζονται που να ανεβάζει τη διάθεση και να ηρεμεί το πνεύμα. Να αναφέρω επίσης πως είναι πολύ χορταστικό. Ίσως γι’αυτό το λένε banana bread (ψωμί). Επίσης, είναι πολύ αφράτο, απίστευτα αρωματικό, ελαφρά υγρό και ταιριάζει πολύ με καρύδια (ή κάσιους ή αμύγδαλα).
Το μοναδικό σημείο προσοχής θα έλεγα ότι είναι το σωστό ψήσιμο. Ανεξάρτητα από το χρόνο που προτείνω συνεχίστε να ψήνετε μέχρι το ξύλινο καλαμάκι να βγαίνει τελείως καθαρό από το κέικ. Συνήθως έψηνα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αυτή τη φορά δοκίμασα πιο χαμηλή θερμοκρασία, στους 160βαθμούς και σε 1 και μισή ώρα ήταν έτοιμο.
Επίσης, Κατερίνα, μείωσα τη ζάχαρη στο 1/2 φλυτζάνι και ήταν καλή η γλυκύτητα.