Τα μπατόν σαλέ ή αλμυρά μπαστουνάκια, όσο παρωχημένα σε δεκαετίες μπορεί να σας φαίνονται, αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή θα τα δείτε με φρέσκο μάτι. Τι έχετε φάει σαν μπατόν σαλέ; μεγάλα μπισκότα αλμυρά, ελάχιστα τριφτά, συνήθως νοτισμένα, με έντονη επίγευση βουτύρου ή μαργαρίνης. Ξεχάστε τα πια!
Τα δικά σας μπατόν σαλέ θα είναι το σημείο διαμαχής στις φιλικές συγκεντρώσεις. Το μπολ δεν θα προλαβαίνετε να το γεμίζετε. Φυλάξτε το μεγάλο βάζο μακριά από τα παιδιά σας αν θέλετε να υπάρχουν προμήθειες για ξαφνικούς καλεσμένους.
Αυτά τα μπισκοτάκια είναι διπλοφουρνιστά. Τραγανά ακόμα και μετά από 1 μήνα. Με γεύση τυριού και βουτύρου. Με επίγευση πεντακάθαρη στον ουρανίσκο και μια λαχτάρα να φας άλλο ένα.
Βούτυρο βάζω νωπό αλλά αυτές οι λίγες κουταλιές βούτυρο γάλακτος που βάζω στα υλικά κάνουν μεγάλη διαφορά στη γεύση και το άρωμα.
Αυτά τα αλμυρά μπισκοτάκια είναι εξαιρετικό δώρο από την κουζίνα σας. Συσκευάστε τα σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και κάντε τα δώρο στους φίλους σας. Συνοδεύουν το ουϊσκι, τη βότκα, το τσίπουρο, τη ρακή ή το κρασί σας
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης
