Τι έκπληξη! Δεν το περίμενε κανείς! 🙂 Με ποσοστό 51% , τα lemon bars πρώτευσαν στις προτιμήσεις όσων το γεύτηκαν στην 9η συνάντηση των GGD, στις 28 Απριλίου 2009.
Ότι έχουν απόλυτα δίκιο, θα το πω. Ότι με εντυπωσίασε η τεχνική αυτού του γλυκού που δεν είχα ξαναφτιάξει, επίσης θα το πω. Ότι η μυρωδιά του γλυκού σε τραβάει από τη μύτη, είναι γεγονός! Ότι είχα τη χαρά να βλέπω πρόσωπα να μένουν έκπληκτα από την γευστική ένταση της πρώτης μπουκιάς, ναι είναι αλήθεια. Το έζησα μαζί σας.
Αυτό το γλυκό είναι 2 συνταγές σε 1. Από κάτω είναι μια ζύμη Sablé (γλυκειά, τριφτή ζύμη), η οποία ψήνεται πρώτα σαν μπισκότο και μετά πάνω της ξαπλώνει μια λεμονάτη κρέμα αυγών με ζάχαρη και ξαναψήνεται να δέσει. Μένει να κρυώσει εντελώς και μετά ξεφορμάρεται από το ταψάκι της, πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη και κόβεται σε μακρόστενα κομμάτια.
Τη μοναδική της γεύση φτιάχνει η ένταση του λεμονιού στη κρέμα και η γλύκα του βουτύρου στη ζύμη. Με χαρά για τις όμορφες στιγμές που θα σας φέρει, σας παραδίδω την συνταγή, όπως τελειοποιήθηκε με τις συνεχείς επαναλήψεις.