Η παγωμένη μαργαρίτα είναι το βασικό συστατικό για να ξεκινήσετε το αποκριάτικο πάρτι, για την ακρίβεια κάθε πάρτι!
Η βασική συνταγή είναι με λεμόνι αλλά υπάρχουν παραλλαγές: μαργαρίτα φράουλα και μαργαρίτα ρόδι, μπορεί και με άλλα υλικά – γράψτε μου, αν ξέρετε.
Απαραίτητη συσκευή ένα δυνατό blender να σπάει τα παγάκια και να φτιάχνει μια παγωμένη γρανίτα με τα μυρωδάτα λεμονάκια, τη ζάχαρη και και το αλκοόλ.
Τεκίλα, τριπλ σεκ και παγάκια. Οι παραλλαγές πολλές. Λευκή ή κίτρινη τεκίλα; τριπλ σεκ απλά ή Cointreau; λεμόνια ή lime; τα έχω δοκιμάσει όλα σε όλους τους συνδυασμούς και λέω “ναι” σε όλους.
Προσοχή στα όριά σας!
Στη δική μας παρέα μετά τα δύο ποτήρια προσθέτουμε περισσότερο πάγο στο μίγμα.
Σερβίρετε σε ποτήρια μαργαρίτας ή μαρτίνι. Bρέξτε το στόμιο των ποτηριών, ακουμπώντας τα σε χυμό λεμονιού που έχετε ρίξει σε ρηχό πιάτο. Ακουμπήστε το μετά σε αλάτι, ώστε να κολλήσει στο ποτήρι. Δοκιμάστε πιο χοντρό αλάτι αντί για ψιλό.
Αν βρέξετε προσεκτικά τα ποτήρια με το χυμό λεμονιού, το αλάτι θα κολλήσει σε μια λεπτή καλαίσθητη γραμμή πάνω στο ποτήρι. Σας προτείνω να φτιάξετε αλάτι λεμονιού. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε αλάτι από το ξύσμα οποιουδήποτε εσπεριδοειδούς φρούτου.
Aν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το αγαπημένο κοκτέϊλ της Αμερικής, που δημιουργήθηκε γύρω στο 1940, διαβάστε το άρθρο The Margarita Cocktail.