HOME > Συνταγές > Φαγητά > Ποτά > Παγωμένη μαργαρίτα – η δημοφιλής

Παγωμένη μαργαρίτα – η δημοφιλής

0 from 0 votes

Η παγωμένη μαργαρίτα είναι το βασικό συστατικό για να ξεκινήσετε το αποκριάτικο πάρτι, για την ακρίβεια κάθε πάρτι!

Η βασική συνταγή είναι με λεμόνι αλλά υπάρχουν παραλλαγές: μαργαρίτα φράουλα και μαργαρίτα ρόδι, μπορεί και με άλλα υλικά – γράψτε μου, αν ξέρετε.

Απαραίτητη συσκευή ένα δυνατό blender να σπάει τα παγάκια και να φτιάχνει μια παγωμένη γρανίτα με τα μυρωδάτα λεμονάκια, τη ζάχαρη και και το αλκοόλ.

Τεκίλα, τριπλ σεκ και παγάκια. Οι παραλλαγές πολλές. Λευκή ή κίτρινη τεκίλα; τριπλ σεκ απλά ή Cointreau; λεμόνια ή lime; τα έχω δοκιμάσει όλα σε όλους τους συνδυασμούς και λέω “ναι” σε όλους.

Προσοχή στα όριά σας!

Στη δική μας παρέα μετά τα δύο ποτήρια προσθέτουμε περισσότερο πάγο στο μίγμα.

Σερβίρετε σε ποτήρια μαργαρίτας ή μαρτίνι. Bρέξτε το στόμιο των ποτηριών, ακουμπώντας τα σε χυμό λεμονιού που έχετε ρίξει σε ρηχό πιάτο.  Ακουμπήστε το μετά σε αλάτι, ώστε να κολλήσει στο ποτήρι. Δοκιμάστε πιο χοντρό αλάτι αντί για ψιλό.

Αν βρέξετε προσεκτικά τα ποτήρια με το χυμό λεμονιού, το αλάτι θα κολλήσει σε μια λεπτή καλαίσθητη γραμμή πάνω στο ποτήρι. Σας προτείνω να φτιάξετε αλάτι λεμονιού. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε αλάτι από το ξύσμα οποιουδήποτε εσπεριδοειδούς φρούτου.

Aν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το αγαπημένο κοκτέϊλ της Αμερικής, που δημιουργήθηκε γύρω στο 1940, διαβάστε το άρθρο The Margarita Cocktail.

Παγωμένη μαργαρίτα – η δημοφιλής

0 from 0 votes
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Cocktails
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • για 4 ποτήρια:
  • 175ml (3/4 κούπας) τεκίλα

  • 125ml(1/2 κούπα) τριπλ σεκ λικέρ

  • 125ml (1/2 κούπα) φρέσκο χυμό λεμονιού ή lime

  • 1 και 1/2 κ.σ.ζάχαρη

  • 24 παγάκια

Μέθοδος

  • Ρίχνετε όλα τα υλικά στο blender και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια παγωμένη γρανίτα (σχεδόν).
    Σερβίρετε αμέσως.

    Αλάτι λεμονιού
    Δκιμάστε να φτιάξετε κίτρινο αλάτι για να διακοσμήσετε το χείλος των ποτηριών.
    Ξύστε σε ψιλό τρίφτη τη κίτρινη φλούδα ενός ακέρωτου λεμονιού και ανακατέψτε την με διπλάσια ποσότητα αλατιού. Αν το αλάτι είναι σε λεπτά κρυσταλλάκια είναι ιδανικό.
    Αρχικά το αλάτι θα υγρανθεί, θα πάρει χρώμα και θα κολλά. Αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας, απλωμένο σε ένα πιάτο και σε λίγες ώρες θα έχει στεγνώσει και θα είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε όχι μόνο στη διακόσμηση των ποτηριών αλλά και στα φαγητά σας, σαν finishing salt.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*