Μόλις έβγαλα λαχταριστή αυτή τη γαλατόπιτα από το φούρνο. Έχετε δοκιμάσει; Αν σας αρέσουν τα κρεμώδη γλυκά, σηκώστε γρήγορα τα μανίκια. Η κρέμα της είναι δεμένη με αλεύρι, όχι με σιμιγδάλι όπως του γαλακτομπούρεκου και έχει μοναδική υφή, γεύση και κατάλευκο χρώμα.
Δεν έχει καθόλου αυγά μέσα της και ελάχιστο φρέσκο βούτυρο για άρωμα. Ξαπλώνει σε φύλλο σπιτικής ζύμης, προστατεύεται με μια επάλειψη χτυπημένου αυγού και ψήνεται σε δυνατό φούρνο μέχρι να γίνει ροδαλή. Αφήστε την να κρυώσει τελείως πριν την κόψετε σε κομμάτια.
Αυτή η γαλατόπιτα, ή γαλόπιτα όπως την λένε στα Μέγαρα, είναι το αγαπημένο παιδικό γλυκό του μπαμπά μου. Προσπαθεί να το φτιάξει μόνος του με έτοιμο φύλλο και κάθε φορά πιστεύει πως την επόμενη θα το κάνει λίγο καλύτερο. Προφανώς, δεν του το φτιάχνω όσο συχνά το χρειάζεται.
Γαλατόπιτα – με μια ματιά
