Τα γιουβαρλάκια είναι ιδανικό φαγάκι για το κρύο που ταλαιπωρεί τόσες μέρες την άμυνά μας. Τα παιδιά φοράνε κασκόλ και γάντια αλλά γυρνάνε σπίτι με παγωμένες μυτούλες και κόκκινα μάτια.
Αχνιστή, μοσχοβολιστή, δυναμωτική σούπα για να γεμίσει το σύστημα αντιοξειδωτικά και να παρασύρει τα μικρόβια. Έξτρα συστατικό, καυτερή κόκκινη πιπεριά να καθαρίσει το άνω αναπνευστικό σύστημα.
Τα γιουβαρλάκια μου είναι μικρές μπαλίτσες, μια ή δυο μπουκιές, μαγειρεμένες σε ένα ζωμό λαχανικών, με καρότα και άνιθο. Ο μαραθόσπορος είναι σημαντική προσθήκη. Δίνει χαρακτήρα και άρωμα στη σούπα.
Είναι βάλσαμο για το στομάχι. Τα έχω σερβίρει σε πάρτυ στις πρώτες πρωϊνές ώρες και ηρέμησε ταραγμένα στομάχια από το αλκοόλ. Αν ξενυχτάτε το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς με χαρτιά, σερβίρετε γιουβαρλάκια και οι καλεσμένοι σας θα νιώσουν καλά φροντισμένοι.
Τα γιουβαρλάκια έχουν ένα βασικό μυστικό. Γίνονται πιο τρυφερά όταν ξαναζεσταθούν. Κι αυτό συμβαίνει γιατί το κεφτεδάκι σφίγγει με το βρασμό και χαλαρώνει όταν κρυώνει. Όταν χαλαρώνει επιτρέπει υγρό να περάσει μέσα του και γίνεται τρυφερό.
Επομένως, ετοιμάστε τα νωρίτερα και την ώρα του σερβιρίσματος ζεστάνετε τα, σε σημείο βρασμού, για να δέσετε τη σούπα με το κορν φλάουρ ή για να την αυγοκόψετε.