“Τα κρασοκούλουρα είναι ιδανική συνοδεία για τον πρωϊνό καφέ, ιδιαίτερα αν σου αρέσει και μια φέτα γραβιέρας, παρέα”. Έτσι είπε η κυρία Μαίρη.
Δεν έχουν καθόλου ζάχαρη στη ζύμη, παρά μόνο σησαμέλαιο, κρασί και αλεύρι. Το κρασί τα κάνει τραγανά και το σησαμέλαιο τους δίνει ιδιαίτερη γεύση ξηρού καρπού.
Μαζί με το μπόλικο σουσάμι που τυλίγονται, τα κρασοκούλουρα γίνονται εξαιρετικά υγιεινά και θρεπτικά κουλουράκια, για την ώρα του πρωϊνού αλλά και για κάθε ώρα που χρειαζόμαστε ένα δυναμωτικό σνακ.
Αυτά τα κρασοκούλουρα έχουν λιτά υλικά, κρασί – λάδι – σιτάρι, τη “μεσογειακή τριάδα” των αρχαίων Ελλήνων
Και οι νεοέλληνες τα αγαπούν, γι’ αυτό έφτασε στα χέρια μου, για την ακρίβεια στο κρεβάτι μου, η συνταγή.
Το μοίρασμα των συνταγών είναι μοίρασμα καλών στιγμών Κλικ για tweetΗ κυρία Μαίρη είναι μια γλυκιά μητέρα και γιαγιά από την Κω. Για μια εβδομάδα ήταν γειτόνισσα στο κρεββάτι μου, στην Α Ορθοπεδική του ΚΑΤ. Με κάτι σπασμένο και οι δυο μας, την άνοιξη του 2015, αναρρώναμε από μια εγχείριση.
Όταν έχεις την τύχη η ανάρρωση να προχωρά φυσιολογικά, οι μέρες στο νοσοκομείο μπορούν να γίνουν πολύ ενδιαφέρουσες και ευχάριστες. Έτσι ήταν οι δικές μου.
Από το απέναντι κρεββάτι, η κυρία Ντίνα έστελνε ραβασάκια σε χαρτοπετσέτα, με ποιηματάκια και συνταγές. Οι συνοδοί των ασθενών, αδελφές, ξαδέλφες, αποκλειστικές, όποια γυναίκα ήταν γελαστή και καλή μαγείρισσα έπιανε εύκολα την κουβέντα για τα φαγητά του τόπου και της κουζίνας της.
Οι γυναίκες μοιράζονται εύκολα, γιατί είναι τρόπος ζωής γι αυτές. Ακόμα πιο σημαντικό -για τη ψυχολογία όλων- είναι πως η κουβέντα για συνταγές και φαγητό σημαίνει πως σύντομα θα είσαι σπίτι σου και όλα θα έχουν επανέλθει στη θέση τους.
Με αγάπη
Κρατώντας πολύ γλυκιά ανάμνηση από εκείνη την περίοδο ανάρρωσης στο ΚΑΤ και τους ανθρώπους που την έκαναν πολύ όμορφη για μένα, σας δίνω μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, με απλά, ουσιαστικά υλικά, για να τρέφετε με αγάπη τον εαυτό σας κάθε μέρα.


