Αυτή είναι μια πρόταση σαλάτας που με ξετρελαίνει για την ολοκληρωμένη γεύση της και τα απίθανα χρώματά της!
Ψητό τυράκι πάνω σε ένα στρώμα πράσινης σαλάτας, ποτισμένο από ένα αρωματικό και σπιρτόζικο λαδολέμονο.
Το τυράκι μπορεί να είναι ό,τι ψήνεται στο γκριλ, δηλαδή φορμαέλα Παρνασού ή Κυπριακό χαλούμι ή μαστέλο Χιώτικο. Δοκίμασα αγελαδινό μαστέλο, το οποίο είναι πιο μαλακό από το αντίστοιχο κατσικίσιο.
Την σαλάτα αυτή μπορείτε να φτιάχνετε όλο το χρόνο, όμως τώρα την άνοιξη υπάρχουν βλαστοί τρυφεροί και αρωματικοί που ο συνδυασμός τους γεμίζει εκρήξεις τη γεύση σας και η εικόνα τους ζωγραφίζει το πιάτο.
Σκεφτείτε ελεύθερα: κορφούλες ρόκας, φύλλα μαϊντανού, μάραθου, άνιθου. Όχι κρυμμένα και ψιλοκομμένα, ολόκληρα σαν να είναι αυτή η σαλάτα σας.
Φύλλα βασιλικού, πλατύφυλλου ή σγουρού, πράσινου ή μωβ. Καυκαλήθρα, κόλιαντρος, κάρδαμος, μυρώνια.
Γλυκός αρακάς, ξεφλουδισμένα γουλιά από φρέσκα κουκιά, ωμή αγκινάρα σε λεπτές φετούλες.
Ξύσμα από φλούδα λεμονιού, ό,τι αρωματικότερο μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό σας.
Καταλαβαίνετε τι εννοώ;
Κόψτε φέτες από το τυρί, πάχους 1,5 εκ. Ψήστε σε πολύ ζεστό γκριλ για να κάνει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις από τη μία πλευρά και γυρίστε το να ψηθεί και από την άλλη.
Περιχύστε το με λαδολέμονο, όπου θα έχετε ψιλοκόψει μια καυτερή κόκκινη πιπεριά, μερικά φύλλα δυόσμου και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σερβίρετέ το είτε μόνο του σαν ορεκτικό, παρέα με τα πρώτα τσίπουρα ή ακουμπήστε το βασιλικά πάνω σε μια πράσινη σαλάτα και ξεκινήστε με αυτή το φαγητό σας.