HOME > Συνταγές > Φαγητά > Κρεατικά > Κιμάς > Δίδυμα nachos για πάρτι – με κιμά και γουακαμόλε

Δίδυμα nachos για πάρτι – με κιμά και γουακαμόλε

Αυτά τα δύο πιάτα είναι τα ιδανικά συνοδευτικά για τις μαργαρίτες.

Σερβίρονται δίπλα δίπλα για τσιμπολόγημα σε πάρτι αλλά και ενωμένα σε ένα πιάτο για καθιστό φαγητό. Μας αρέσει πολύ γιατί συνδυάζονται όλα τόσο καλά μαζί.

Ο κιμάς, ελαφρά πικάντικος, κάθεται πάνω σε ένα τραγανό καλαμποκίσιο τσιπς παρέα με λίγο λιωμένο τυράκι ενώ το κρεμώδες γουακαμόλε δροσίζει και ισορροπεί την αλμύρα της μπουκιάς.

Ταιριάζει επίσης πολύ με λίγη sour cream ή creme fraiche, αλλά δεν είχα στο ψυγείο μου σήμερα.

Α. Πικάντικη σάλτσα κιμά

Σε δυνατή φωτιά, με λίγο λάδι, σωτάρω 300γρ κιμά μοσχαρίσιο με 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, σπάω τον κιμά με το πηρούνι και τον αφήνω να καβουρντισθεί χωρίς να κουνάω συνέχεια (έτσι κλείνει, κρατάει τα υγρά του και γίνεται ζουμερός).

Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει, σβήνω με λίγη σόγια σως, προσθέτω 3 σκελίδες σκόρδο ψιλoκομμένες, γλυκιά κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια, λίγη καυτερή πιπεριά, πιπέρι μαύρο, λίγο γαρύφαλο σκόνη, μία μικρή κονσέρβα κομμένη τομάτα και λίγη ζάχαρη.

Συνεχίζω να βράζω σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά της σάλτσας και να μείνει σπυρωτός ο κιμάς.

Σερβίρω πάνω στα nachos, τρίβω λίγο τυρί, αφήνω στο γκριλ να λιώσει και σερβίρω.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε ατομικές μπουκίτσες, βάζοντας λίγο κιμά πάνω σε ένα nachos και λίγο κατίκι, άσπρο κρεμώδες τυρί ή crème fraîche.

Β. Δροσερό γουακαμόλε (ντιπ αβοκάντο)

Λυών την σάρκα ενός ώριμου αβοκάντο με το πηρούνι, προσθέτω αμέσως το χυμό μισού λεμονιού για να μην μαυρίσει, λίγο κύμινο, λίγο αλάτι, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια, μια σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη, μαϊντανό ψιλοκομμένο, τομάτα και κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια.

Μπορούμε να τα λιώσουμε και στο μούλτι για πιο λεία υφή. Εμένα μου αρέσει πιο σπυρωτό, να καταλαβαίνω τα υλικά και τις γεύσεις τους.

Δεν δίνω δοσολογίες, δοκιμάστε και φτιάξτε τη δική σας συνταγή. Η δική μου κάθε φορά είναι διαφορετική αλλά το ίδιο νόστιμη!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*