Η κότα μιλανέζα είναι ένα πιάτο γιορτή από μόνο του, θέλει παρέα τουλάχιστον 4 πεινασμένων ατόμων και είναι ιδανικό για κρύο καιρό.
Θέλει το χρόνο του για να ετοιμαστεί, αλλά η γεύση του αξίζει τον κόπο. Τα παιδιά μου τρελλαίνονται όχι μόνο γιατί το κοτόπουλο είναι ξεκοκαλισμένο και κρυμμένο μέσα στο ρύζι αλλά είναι και ποτισμένο με μια πολύ νόστιμη σάλτσα.
Η σάλτσα είναι σαν ελαφριά μπεσαμέλ αλλά αντί για γάλα βάζεις ζωμό κοτόπουλου & λίγη κρέμα γάλακτος. Τους κρόκους θα μπορούσατε να τους παραλείψετε, όμως θα σας πρότεινα κάποια φορά να δοκιμάσετε την πλήρη γεύση.
Επιλέξτε μια βαθειά πιατέλα να ξεφορμάρετε το ρύζι και να χωρέσει την σαλτσούλα και τα υπόλοιπα. Με 1,5 κιλό κοτόπουλο υπολογίζετε φαγητό για 6 άτομα.
Η συνταγή Κότα Μιλανέζα είναι από το εστιατόριο “ΔΥΡΟΣ”, το οποίο λειτουργούσε μέχρι το 2012, στην οδό Ξενοφώντος στην Αθήνα.
© Photos by: Γεώργιος Δέτσης