HOME > Συνταγές > Φαγητά > Σαλάτες > Πράσινη σαλάτα με ρόδι και βινεγκρέτ δυόσμου
σαλάτα με ρόδι

Πράσινη σαλάτα με ρόδι και βινεγκρέτ δυόσμου

Μια γιορτινή πράσινη σαλάτα με ρόδι και μεγάλο πλεονέκτημα το dressing της. Μια καταπληκτική βινεγκρέτ με μουστάρδα και μέλι αλλά και δυόσμο. Τυλίγει τις πρασινάδες με τη γλυκόξινη γεύση και το άρωμα της.

Η γλύκα του μελιού εξισορροπεί πρασινάδες με πικρή γεύση, όπως είναι το σίκορε, η σαλάτα αντίβ και το ραντίτσιο.

Στη βάση της, διαλέξτε πρασινάδες με απαλή γεύση, όπως είναι το μαρούλι, η πράσινη ή κόκκινη σαλάτα. Το φρέσκο κρεμμυδάκι δίνει μια πιπεράτη νότα έντασης.

Όσο απλή κι αν φαίνεται, είναι μια σαλάτα που θα κάνει αίσθηση στο τραπέζι σας! Είναι πολύχρωμη, ζουμερή και λαμπερή από το ρόδι, γλυκιά από το μέλι, ελαφρά πικρή από το αντίδι, πικάντικη από τη μουστάρδα, αρωματική από το δυόσμο. Ξερό δυόσμο βέβαια αυτήν την εποχή.

Η σαλάτα με ρόδι είναι παραλλαγή της πράσινης σαλάτας με dressing μουστάρδας και μέλι, η οποία είναι ανοιξιάτικη με φρέσκα μυρωδικά.

© header photo by: Γεώργιος Δέτσης

Πράσινη σαλάτα με ρόδι και βινεγκρέτ δυόσμου

0 from 0 votes
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Σαλάτες
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • 1 μαρούλι ή 2 σαλάτες

  • 1 αντίδι ή 1 ραντίτσιο

  • 1 κούπα ρόδι

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λοξές ροδέλες

  • Για το dressing
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα, έτοιμη, απαλή

  • 1 κουταλιά σούπας μέλι

  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί

  • 1/2 κούπα λάδι ελιάς

  • 1 κουταλιά σούπας ξερός δυόσμος

  • 1/2 κουταλιά τσαγιού αλάτι

  • 1/2 κουταλιά τσαγιού πιπέρι

Μέθοδος

  • To dressing
    Ενώστε σε μπολ τη μουστάρδα, το μέλι και το ξύδι.  Ανακατεύοντας απαλά προσθέστε το λάδι. Προσθέστε το δυόσμο και μετά το αλάτι και το πιπέρι.

    Η βινεγκρέτ διατηρείται στο ψυγείο, για 1 εβδομάδα.
  • Η προετοιμασία της σαλάτας
    Πλύντε και στεγνώστε καλά τα λαχανικά. Τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας, βάλτε σε μεγάλη σακούλα τροφίμων και διατηρείστε στο ψυγείο για 3 ημέρες σε άριστη κατάσταση.
    Την προηγούμενη ημέρα του γεύματος, μπορείτε να κόψετε τις πρασινάδες  με το χέρι σε μέγεθος μπουκιάς και να τα φυλάξετε σκεπασμένα σε τάπερ.
    Καθαρίστε και το ρόδι και φυλάξτε το σκεπασμένο στο ψυγείο.
  • Η σαλάτα, την ώρα του σερβιρίσματος
    Την ημέρα του γεύματος, ενώστε τις πρασινάδες, το κρεμμυδάκι, τα μισά σπόρια ροδιού σε σαλατιέρα και όταν είστε απόλυτα έτοιμοι να σερβίρετε την σαλάτα, προσθέτετε το dressing, τα άλλα μισά σπόρια ροδιού, ανακατέψτε με αέρινα χέρια και σερβίρετε.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.