HOME > Συνταγές > Φαγητά > Σαλάτες > Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σαλάτα
πιπεριές Φλωρίνης σαλάτα

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σαλάτα

5 from 1 vote

“Αγαπημένες πιπεριές Φλωρίνης, χρόνια τώρα κάνετε τη ζωή μου νοστιμότερη και τους καλεσμένους μου χαρούμενους. Το χρώμα σας στολίζει το καλοκαιρινό τραπέζι. Η γεύση σας ταιριάζει τόσο πολύ με τη κάπαρη, το βασιλικό, το σκόρδο, τις πράσινες ελιές ακόμα και τις αλμυρές σαρδελίτσες! Πολύ καλό ελαιόλαδο θέλετε πάνω σας και μια υποψία καλού ξυδιού. Σερβιρισμένες παρέα με ένα κομμάτι παρμεζάνα, ένα καλαθάκι φρέσκο ψωμί και δροσερό κρασί. Η καλή βραδιά είναι εγγυημένη μαζί σας!”

Νομίζω τα περιέγραψα όλα.

Αυτό το πιάτο μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς ή να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή σαν σαλάτα ή σαν συνοδευτικό μιας ψητής μπριζόλας ή ενός φιλέτου λευκού ψαριού.

Τώρα, το καλοκαίρι, έχω μεταφέρει το μαγείρεμα στο μπαλκόνι της κουζίνας μου, σε μια ηλεκτρική ψηστιέρα. Ψήνω τα πάντα: μπριζόλες, ψάρι, ψητά λαχανικά για μουσακά ή σαλάτα , καλαμπόκι, μελιτζάνες (καπνιστές), πιπεριές φλωρίνης, μανιτάρια.

Και δεν ξεχνάω το cocktail μου όσο ετοιμάζω το φαγητό. Είμαι στην Αθήνα και απολαμβάνω το καλοκαίρι σαν να ήμουν διακοπές.

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σαλάτα

5 from 1 vote
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: ΟρεκτικάCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 10 πιπεριές Φλωρίνης

  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια

  • 2 κουταλιές σούπας κάπαρη

  • φύλλα βασιλικού

  • λάδι ελιάς

  • βαλσάμικο ξύδι

  • ελιές πράσινες (σε φετούλες, χωρίς το κουκούτσι)

Μέθοδος

  • Αλείψτε τις πιπεριές με λάδι και ψήστε τις (σε ψηστιέρα, bbq, γκριλ φούρνου) μέχρι να γίνει μαύρη η φλούδα τους. Βάλτε τις σε γυάλινο μπολ και σκεπάστε με μεμβράνη (ή το καπάκι του).
    Ο ατμός θα βοηθήσει την φλούδα να ξεκολλήσει από την ψημένη σάρκα της πιπεριάς.
  • Όταν κρυώσουν, αφαιρέστε την φλούδα και τακτοποιήστε τα φιλετάκια στο πιάτο σερβιρίσματος. Τοποθετείστε ανάμεσα τις φετούλες σκόρδου.
    Προσθέστε την κάπαρη και τα φύλλα βασιλικού.
    Περιχύστε με ελαιόλαδο και αν θέλετε, λίγο βαλσάμικο.
  • Αφήστε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα πριν το σερβίρισμα.
    Αν το αφήσετε πολύ περισσότερο, ο βασιλικός θα χάσει το χρώμα του.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*