Τέτοιες μέρες χειμωνιάτικες, που με το ζόρι ξυπνάμε και πάμε για δουλειά, μια καλή σκέψη που θα μας κρατήσει με γλυκειά προσδοκία για την επιστροφή στο σπίτι, είναι ένα ζεστό φαγητό και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Ευτυχώς που το κρύο μας επιτρέπει περισσότερα λιπαρά στη διατροφή μας για να απολαύσουμε τα τυριά, ξέρετε αυτά τα αγελαδινά, ώριμα άσπρα και κίτρινα, από τα οποία πρέπει να τρώμε ένα κομματάκι συνήθως…
Το ψητό camembert με προσούτο είναι το πιο εύκολο φοντύ που μπορούμε να κάνουμε!
Χωρίς ενοχές, αγοράστε φρέσκο ψωμί με προζύμι, ένα καλό κόκκινο κρασί, ψήστε το “πακετάκι” -τυλιγμένο τυρί στις φέτες προσούτο- στο φούρνο και όταν το κόψετε, ζεστό λυωμένο τυράκι θα χυθεί στην πιατέλα περιμένοντας τις μπουκιές του ψωμιού να βουτηχτούν μέσα του!
Εκτός από το ψωμί, ιδανικά ταιριάζει και με καρύδια, ξερά βερύκοκα και σύκα. Το φρέσκο δενδρολίβανο, στους κήπους είναι ανθισμένο με φρέσκες κορφούλες αυτήν την εποχή, κάνει διαφορά στη γεύση, μην το παραλείψετε.
Αυτό είναι φαγητό για μοίρασμα, με τα παιδιά σας για παιχνίδι με τις μπουκίτσες του ψωμιού, με την καλή σας φίλη για εξομολογήσεις ψυχής, με τον αγαπημένο σας για μια τρυφερή βραδιά, διαλέξτε το σκηνικό και δημιουργείστε μια όμορφη στιγμή.
H πρόταση κρασιού από τον φίλο-sommelier, Αλέξανδρο Σακκά:
Αν σερβιριστεί σκέτο, έτσι όπως βγει από το φούρνο, θα πρότεινα κόκκινο κρασί…την Νεμέα “Κτήμα Δρυόπη” του Τσέλεπου. Αν όμως σερβιριστεί με τις γαρνιτούρες που προτείνει η Βίκυ, θα πρότεινα άσπρο κρασί… ένα ξηρό Μοσχάτο από την Λήμνο η τη Σάμο ή το καινούργιο Gewurztraminer του Κτήματος Αβαντίς
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης