Αυτό το ρολό μαρέγκας θέλω να είναι αναστάσιμο. Να αναστηθεί η ζωή. Να αναστηθεί η ανάσα που έχει κρυφτεί πίσω από τις μάσκες. Να αναστηθεί η αγκαλιά που λαχταρά από απόσταση. Να αναστηθούν τα φιλιά. Να αναστηθεί ο καινούργιος άνθρωπος. Ανάσταση και Λύτρωση σε όλον τον κόσμο.
Μεγάλο Σάββατο, το πιο διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει. Όλες οι ετοιμασίες θα είναι πιο ήρεμες, πιο απλές. Μόνο η οικογένεια στο τραπέζι. Και τα φαγητά θα είναι τα γνωστά κι αγαπημένα του Πάσχα. Σας δίνω ένα γλυκό που θα αγαπήσετε πολύ, όσοι αγαπάτε τα ανάλαφρα και εντυπωσιακά γλυκά.
Ρολό μαρέγκας
Είναι μια απλή μαρέγκα, ψημένη σαν παντεσπάνι στη λαμαρίνα του φούρνου. Απλωμένη πάνω της κρέμα σαντιγύ μαζί με φρούτα. Ό,τι φρούτα έχετε. Αν είναι φράουλες ή berries φρέσκα ή της κατάψυξης ή βύσσινα της κονσέρβας θα είναι ανοιξιάτικο. Αν είναι μήλα ή αχλάδια, ποσάρετέ τα ελαφρά με λίγη ζάχαρη. Αν είναι ροδάκινα ή βερύκοκα ή ανανάς σε κονσέρβα θα είναι το ρολό του εγκλεισμού.
Γίνεται πολύ εύκολα και σας δίνει μεγάλο πεδίο διακόσμησης. Εκτός από τον τρόπο που δείχνω στη φωτογραφία μπορείτε να βάλετε σε κορνέ έξτρα σαντιγύ πάνω στο ρολό και να στερεώσετε όποια φρούτα έχετε διαθέσιμα, σε όποια πόλη βρίσκεστε.
Η διαφορά της μαρέγκας και της πάβλοβα είναι πως στη δεύτερη προσθέτουμε κορν φλάουρ και ξύδι για να γίνει μαστιχωτή στο εσωτερικό της. Μπορείτε να κάνετε και τις δυο εκδοχές σ’αυτήν την συνταγή. Αν θέλετε να κάνετε πάβλοβα ρολό, προσθέστε στα υλικά της μαρέγκας 2 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουρ (σαν αλεύρι ρίξτε το) και 2 κουταλιές γλυκού ξύδι λευκό.
Οι μαρέγκες στο TasteFULL είναι αξιοδιάβαστες!
Παραλλαγές γεύσης
- αντί για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων μπορείτε να βάλετε βύσσινο γλυκό κουταλιού, περιορίζοντας λίγο το σιρόπι
- μαζί με τη σαντιγύ μπορείτε να βάλετε κρέμα λεμονιού (lemon custard στον ΑΒ) και φράουλες
- να χτυπήσετε με την κρέμα γάλακτος κρέμα μασκαρπόνε για να αποκτήσει περισσότερο σώμα η κρέμα
Μπορείτε να την κάνετε σοκολατένια, να την γεμίσετε με πραλίνα, με ψημένους και σπασμένους ξηρούς καρπούς, με καραμέλα βουτύρου, με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε!
Εύκολη στην προετοιμασία
Μπορείτε να ετοιμάσετε το φύλλο μαρέγκας (ή περισσότερα από ένα) την προηγουμένη του τραπεζιού και να τα διατηρήσετε σε χώρο χωρίς υγρασία. Αν έχετε έτοιμα τα υλικά της γέμισης, το στήσιμο θέλει 20 λεπτά. Το ετοιμάζετε 2 ώρες πριν το σερβίρετε. Ενδιάμεσα, άνετα προλαβαίνετε να χαρείτε το φαγητό σας.
Ενα πρόβλημα με τη μυρωδιά το είχα τις πρώτες ώρες, αν και είχα βάλει αυγά που δεν ήταν φρέσκα. Εξαφανίστηκε τελείως μετά. Έμεινε μόνο η φρεσκάδα της άνοιξης, το άρωμα του λεμονιού, τα ξινούτσικα φρούτα, η γλύκα της αγκαλιασμένης μαρέγκας με τη σαντιγύ. Φρεσκάδα στο στόμα και γλύκα. Την απαλότητα μιας μους έχει αυτό το γλυκό. Κι ενός φιλιού.
Σας το δίνω, με την ευχή να το μοιραστείτε πολύ σύντομα με όσους αγαπάτε. Καλή Ανάσταση!

