Αυτά θα είναι τα ευκολότερα κεκάκια που φτιάξατε ποτέ! Θα σας εντυπωσιάσουν με την απλότητα των υλικών, το απίστευτο άρωμα και το πόσο ζουμερά είναι! Τα συγχαρητήρια ανήκουν στην Donna Hay.
Σερβίρετέ τα μαζί με ένα εσπρέσο στο τέλος του γεύματος και θα έχετε μια μάξι δόση καφέ επί τρία. Αυτά είναι μίνι, τα βλέπετε, δυό μπουκίτσες το καθένα. Έχουν καφέ στο μίγμα, στολίζονται με ένα κόκκο καφέ, ποτίζονται με λικέρ καφέ και επειδή έχουν μόνο ασπράδια και όχι κρόκους η υφή τους είναι ανάλαφρη και θυμίζει “μπαμπά”.
Ένα τέτοιο γλυκάκι είναι αρκετό για να καθαρίσει τη γεύση και να κλείσει τέλεια ένα ρομαντικό, ένα επαγγελματικό ή ένα κοινωνικό δείπνο (ξέρετε σ’αυτά που δείχνουμε πως προσέχουμε τι τρώμε και έχουμε μέτρο).
Με την οικογένεια και τους φίλους μας έχουμε συνηθίσει να σερβίρουμε γλυκά σε μεγάλες μερίδες. Αν και να σας πω, εγώ προτιμώ μικρό γλυκό στο τέλος του δείπνου. Μια μπουκιά να καθαρίσει τη γεύση και να ολοκληρώσει την απόλαυση. Κανονική μερίδα γλυκού θέλω να τρώω το απόγευμα, μαζί με τον καφέ μου.
Την πρώτη μέρα που θα τα φτιάξετε ο κόκκος καφέ είναι υπέροχα τραγανιστός. Την επόμενη μέρα έχει υγρανθεί, γι’αυτό προσέξτε τα δόντια σας. Αν έχετε αντικολλητικά φορμάκια για μίνι muffins ρίξτε το μίγμα σκέτο. Αν δεν είναι αντικολλητικά, χρησιμοποιήστε χάρτινα φορμάκια. Μία κουταλιά του γλυκού λικέρ τα ποτίζει έως τη μέση. Δύο κουταλιές σας κάνουν να νομίζετε πως παραμούσκεψε αλλά είναι ό,τι πρέπει. Αν διαφωνείτε, βάλτε μιάμιση κουταλιά του γλυκού 🙂
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης