HOME > Ιστορίες > Εκδηλώσεις > 1ο σεμινάριο – Δημιουργώντας με λεμόνια και φράουλες

1ο σεμινάριο – Δημιουργώντας με λεμόνια και φράουλες

Έγινε κι αυτό. Μαζί με τις πανελλήνιες εξετάσεις της κόρης μου. Η δική της προετοιμασία σε Βιολογία, Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Έκθεση. Η δική μου σε μαρμελάδα λεμόνι, πορτοκάλι, φράουλα, σιρόπια, γρανίτες, λικέρ.

Παρότι και οι δυό είμαστε καλές σε αυτό που προσπαθούσαμε, η δοκιμασία ήταν εξουθενωτική. Οι πρώτες εμπειρίες το έχουν αυτό. Πολλή προετοιμασία, πολλή ανησυχία, καρδιοχτύπι ανάμεικτο με ενθουσιασμό. Το χάρηκα, όμως, πολύ.  Θέλω να το ξανακάνω. Τώρα ξέρω πως κυλάει η γνώση ανάμεσα σε όσους είναι ανοικτοί και δεκτικοί και πόση χαρά φέρνει να μπορείς να μετατρέπεις τα αγαθά σε δημιουργίες.

Ευχαριστώ τον Chef in love, Τόνυ Καβαλιέρο, για την ευκαιρία που μου έδωσε. Το καλύτερο που άκουσα ήταν γιατί δεν έχω γράψει όσα ξέρω σε ένα βιβλίο. Η αλήθεια είναι ότι πάνω από 15 χρόνια μετατρέπω τα φρούτα / λαχανικά της εποχής σε μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, τουρσί, chutney, σάλτσες, σιρόπια, λικέρ, γεμίζοντας το ντουλάπι μου χρωματιστά βαζάκια και το τραπέζι μου ευτυχία.

seminar-lemons-strawberries-01

Ηδη το συνταγολόγιο που έδωσα σε όσους συμμετείχαν ήταν ένα ξεκίνημα του βιβλίου. Η ιδέα είναι να αξιοποιείς τα φρούτα της εποχής -σε αυτό το σεμινάριο ήταν οι φράουλες και τα λεμόνια- για να κάνεις δημιουργίες που θα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου και θα φέρουν όμορφες στιγμές στη ζωή σου.

Μια μαρμελάδα δεν φτιάχνεται μόνο για να ικανοποιήσει τις αισθήσεις με τη γεύση, το άρωμα και την όψη της. Έχει άλλη σημασία όταν την προσφέρεις στο παιδί σου κι άλλη όταν στολίζει ένα καλοστρωμένο τραπέζι πρωϊνού.

Η μαρμελάδα από τα χέρια μας δεν έχει καμία σχέση με την έτοιμη μαρμελάδα.

Κάθε τι που δημιουργείται από τα χέρια μας, μεταφέρει τη φροντίδα και την αγάπη μας. Κλικ για tweet

Μέχρι το επόμενο σεμινάριο, καλά μαγειρέματα.

Η ανακοίνωση και το πρόγραμμα του σεμιναρίου ακολουθεί.

seminar-lemons-strawberries-02


logo

“Δημιουργώντας με φράουλες και λεμόνια”

Μαρμελάδες, Λικέρ, Γρανίτες, Σιρόπια

25/05/2009, Σεμιναριακό κέντρο Chef in love

Εστίας 10, Αμπελόκηποι, Αθήνα

Μαρμελάδα φράουλα – Μαρμελάδα λεμόνι

Λικέρ φράουλαΛιμοντσέλλο

Γρανίτα φράουλαΓρανίτα λεμόνι

Σιρόπι φραουλάδαςΣιρόπι λεμονάδας

Σάλτσα φράουλας

Ελάτε να μάθετε τις τεχνικές.

Η μαρμελάδα φράουλα είναι παράδειγμα για κάθε μαρμελάδα με μαλακό φρούτο. Η μαρμελάδα λεμόνι δίνει την τεχνική για μαρμελάδα από όλα τα εσπεριδοειδή.

Το λικέρ φράουλα και το λιμοντσέλο θα σας κρατήσουν συντροφιά όλο το καλοκαίρι, κλείνοντας τα γεύματα αλλά και δίνοντας σπιρτάδα στα παγωτά και τις γρανίτες.

Οι γρανίτες φράουλα και λεμόνι θα περιμένουν στον καταψύκτη τους καλεσμένους σας. Η τεχνική τους εφαρμόζεται σε όλα τα καλοκαιρινά φρούτα. Ετοιμαστείτε για γρανίτα πεπόνι ή καρπούζι ή ροδάκινο…

Το σιρόπι λεμονάδας και φραουλάδας θα σας προσφέρει το πιο δροσερό αναψυκτικό του καλοκαιριού. Αραιωμένο με παγωμένο νερό ή θρυμματισμένο πάγο, είναι το απόλυτο long drink του καλοκαιριού.

Ελάτε να τα δημιουργήσουμε μαζί.

Το σεμινάριο αρχίζει στις 6 μμ και διαρκεί 3 με 3,5 ώρες.


 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*