Στις 22 Ιουνίου 2016, στην πλατεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -στα πλαίσια της δράσης “28 on the plate“- οι 28 χώρες της Ευρώπης στήνουν τα περίπτερά τους και ζωντανεύουν τις γεύσεις και τις παραδόσεις του τόπου τους.
Για δεύτερη χρονιά, τις γεύσεις της Ελλάδας θα ζωντανέψουν με εθελοντική προσφορά, ο Μάνος Μακρυγιαννάκης και η Αντιγόνη Παπαβασιλείου, καταξιωμένοι chefs στο εστιατόριο Philema, στις Βρυξέλλες. Ο Μάνος είναι από την Κρήτη και η Αντιγόνη από την Ήπειρο. Στην κουζίνα τους δημιουργούν φαγητά όλης της Ελλάδας, αξιοποιώντας εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα. Ο κόσμος στις Βρυξέλλες τους έχει λατρέψει και πρόσφατα απέκτησαν τη διάκριση του χρυσού σκούφου από το Guide Delta.
Μιλώντας με τον Μάνο, μου είπε πως τα φαγητά που φτιάχνει είναι απλά, καθημερινά, με εξαιρετικά προϊόντα και εκτέλεση. Η κατσαρόλα που σιγοβράζει είναι η βάση του. Φιλεύει τον κόσμο καγιανά, τσιγαριαστό, τραχανά, γαμοπίλαφο, φάβα, χταπόδι, πιάτα από όλη την Ελλάδα. Κι επειδή τραπέζι στη χώρα μας δεν στρώνεται χωρίς μουσική, βάζει συχνά κιθάρες και κρητικές λύρες στα φιλέματά του. Μοιράστηκα μαζί του την αγάπη μου για τον Άσπρο Λαγό του Δουλουφάκη και την Dark Belga Blue.
Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, λοιπόν, η αυριανή εκδήλωση, με την υποστήριξη φορέων και προϊόντων: Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής, Chaine de Rotisseurs , Επιμελητήριο Χανίων, Chef’s Club, Belga Blue beers, Saveurs de Crète , Χέρι με Χέρι, Θύραθεν μουσείο μουσικών οργάνων, Κρασιά Δουλουφάκης.
Καλή επιτυχία Ελλάδα! Οι γεύσεις σου να χτυπήσουν κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων.
Philema, Brussels Deli – Resto, Chaussée de Waterloo 437, 1050 Ixelles