HOME > Ιστορίες > Food Blogging > Οι greek food bloggers δημιουργούν για τα Friday’s

Οι greek food bloggers δημιουργούν για τα Friday’s

Ενας διαγωνισμός, ουσιαστικός και πρωτότυπος για τα ελληνικά δεδομένα, σχεδιάστηκε από τα T.G.I. Friday’s, αγαπημένα εστιατόρια και τα Greek foodblogs, την πύλη των ελληνικών food blogs σε όλο τον κόσμο. Ζήτησαν από τους food bloggers να προτείνουν ένα δικό τους πιάτο για το μενού των εστιατορίων.

Τα Friday’s πιστεύουν στην ποιότητα των υλικών και της κουζίνας τους και κάλεσαν τους food bloggers να δοκιμάσουν τα πιάτα, σε δύο γευσιγνωσίες που έγιναν στην Αθήνα, το Μάϊο και στη Θεσσαλονίκη, το Σεπτέμβριο.

Μας έδωσαν τις συνταγές τους και ζήτησαν να τις μαγειρέψουμε, για να προπονηθούμε στα υλικά και τις τεχνικές τους. Μας έκαναν πιο απολαυστικό το καλοκαίρι στη πόλη, με τα κοκτέϊλς που κέρδισαν όσοι μαγείρεψαν τα φαγητά. Ανακοίνωσαν το διαγωνισμό τον Ιούλιο και είχαμε όλο το χρόνο να σκεφτούμε τα πιάτα μας. Μέχρι 3 συνταγές ανά blog, 10-30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής. 80 συνταγές, από 38 blogs, ήταν η συμμετοχή. Οι 3 νικητές θα βάλουν το πιάτο και το όνομα του blog τους στα 9 εστιατόρια, στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για δύο μήνες.

Είναι τόσο δημιουργικό να σκέφτεσαι ποιο πιάτο θα ταίριαζε σε ένα μενού εστιατορίου με συγκεκριμμένο προφίλ, συγκεκριμμένη κουζίνα και συγκεκριμμένο -πλατύ- κοινό. Είχαμε μια λίστα διαθέσιμων υλικών στα χέρια μας και τη δυνατότητα να προτείνουμε μέχρι δύο υλικά, εκτός λίστας. Επίσης, μπορούσαμε να ταιριάξουμε ελληνικά υλικά σε αμερικάνικα φαγητά, πχ burger. Στο μυαλό μου γύριζαν πιάτα που θα εντυπωσίαζαν με την εμφάνιση ή το όνομα και θα ξετρέλαναν (ιδανικά) με τη γεύση. Υπέβαλα τρεις συμμετοχές:

Spaghetti volcano in parmesan cup

Spicy red pepper relish burger

Jack Daniel’s brownies cupcakes

fridays-contest-tastefull

Εχω πολύ ιδιαίτερη σχέση με το φαγητό. Αγαπώ ό,τι δημιουργώ από το τίποτα. Αναγνωρίζω την καλή πρώτη ύλη και βρίσκω δρόμους για να φτιάξω φαγητό με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δεν με απασχολεί το εύκολο και το δύσκολο, το γρήγορο και το αργό, ούτε στο φαγητό ούτε στη ζωή . Με απασχολεί η ουσία. Η ουσία του φαγητού, της ζωής, του χαρακτήρα των ανθρώπων. Επεξεργάζομαι την πρώτη ύλη, κτίζω τη γεύση σε επίπεδα, παντρεύω υλικά. Αναζητώ φαγητό που δίνει χαρά σε όσους το προσφέρω και δημιουργεί γευστική μνήμη.

Δημιούργησα ένα πιάτο που προκρίθηκε στον τελικό. Το παρουσίασα, με την αγωνία να πάρει τη διάκριση που του αξίζει. Όπως υποστήριζα τα παιδιά μου να φτάσουν εκεί που μπορούν.

Oι νικητές

  • Spicy red pepper relish burger, από το TasteFULL
  • Creamy corn soup, από το Madame Ginger
  • Blue cheese & bacon chicken burger, από το The one with all the tastes

Oι νικητές επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή, στον τελικό που έγινε στα Friday’s της Κηφισιάς, στην πλατεία Κεφαλαρίου, στις 18 Οκτωβρίου 2012. Στην επιτροπή ήταν: η κα Έρση Ανδριτσάκη και η κα Νικολέτα Στυλιανίδου από τα T.G.I. Friday’s, η κα Βάλια Παπαγεωργίου από την εταιρεία ValueCom και η κα Άρτεμις Τζίτζη, γευσιγνώστης, από το περιοδικό Αθηνόραμα.

Fridays-winners

Τα Greek foodblogs, με την υποστήριξη της Entelia Informatics, μετάδωσαν ζωντανά την εκδήλωση σε ένα μαραθώνιο έξι ωρών. Η Κωνσταντίνα, από το Sabor και η Άρτεμις, από το Wonderfoodland, παρουσίασαν με επαγγελματισμό, χιούμορ και ζωντάνια, όσα συνέβαιναν και πήραν συνεντεύξεις από τους 17 food bloggers που επιλέχθηκαν για τον τελικό. Όλα είναι καταγεγραμμένα στα βίντεο στο κανάλι των Greek foodblogs.

Η δική μου συνέντευξη, σαν TasteFULL, από την Κωνσταντίνα, ακολουθεί.

Τον ενθουσιασμό εκείνης της ημέρας είχα χρόνια να νοιώσω!

Την ώρα των αποτελεσμάτων, ξεκίνησαν δίνοντας τα αναμνηστικά σε όλους όσους έφτασαν στον τελικό. Φώναζαν το όνομα του blog, όλοι χειροκροτούσαμε και ο blogger έπαιρνε το δώρο του. Περίμενα σαν παιδί τη δική μου τσαντούλα. Όταν σταμάτησαν να φωνάζουν ονόματα, σκέφτηκα πως με ξέχασαν και απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Δεν παρατήρησα πως η Έρση Ανδριτσάκη, Διευθύντρια λειτουργίας και ποιοτικού ελέγχου των Friday’s, μετέφερε στο κέντρο του τραπεζιού τις 3 τσάντες των νικητών. Άρχισα να το καταλαβαίνω όταν άρχισε να φωνάζει τους νικητές. Κι εκεί η απόλυτη απογοήτευση μετατράπηκε στην απόλυτη χαρά.

Αγνή χαρά δημιουργίας, επιβράβευσης, σύμπνοιας, αλληλεγγύης.

fridays-award

Ο τελικός ήταν μια γιορτή για το ελληνικό food blogging. Όλα τα πιάτα ήταν πολύ καλά. Κερδισμένοι είναι όλοι οι αναγνώστες που θα πάρουν τις συνταγές από τα  food blogs και θα δημιουργήσουν νέες γεύσεις για την οικογένεια και τους φίλους τους. Ελπίζω πως τα πιάτα που θα μπουν στο κατάλογο των εστιατορίων θα σας ενθουσιάσουν και θα δικαιώσουν την επιλογή των κριτών.

Τα Friday’s επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά πως ξέρουν καλά τους κανόνες φιλοξενίας και δεν είναι τυχαία τόσο αγαπητό εστιατόριο.

Θα σας ενημερώσω, σε επόμενη ανάρτηση πότε να μπεί το δικό μου πιάτο. Έχω κερδίσει δώρα για τους αναγνώστες μου, τα οποία θα κληρώσω στη διάρκεια που το πιάτο είναι στον κατάλογο:

δωρεάν γεύματα των 40 ευρώ στα εστιατόρια σε 10 τυχερούς.

 Η συνέχεια σ’αυτο το άρθρο Spicy red pepper pelish burger

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*