HOME > Ιστορίες > Εκδηλώσεις > Θέλετε να μιλήσουμε live, on line?

Θέλετε να μιλήσουμε live, on line?

Με έχει ενθουσιάσει το ενδιαφέρον και ο προγραμματισμός σας. Εχω εντυπωσιαστεί από το πόσο προσεκτικά μελετάτε τα άρθρα μου και διατυπώνετε τις απορίες. Στις “νέες γιορτινές συνταγές” σας έχω παρουσιάσει τα μαγειρέματά μου και κάνω κάθε προσπάθεια να γράφω 1-2 συνταγές κάθε μέρα, ώστε να έχουν ανεβεί όλες μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Γνωρίζοντας πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί για έξοδα τραπεζιών, συγκινούμαι ειλικρινά όταν σας βλέπω να με ρωτάτε ποιο μενού να επιλέξετε για να ταιριάζουν οι γεύσεις (και να ταιριάζει και στα διαθέσιμα υλικά και στα γούστα σας) και μετά να έρχεστε ενθουσιασμένες να μου πείτε “ευχαριστώ” γιατί το τραπέζι σας ήταν πετυχημένο.

Το σπιτικό φαγητό είναι ουσιαστικό όπλο για να θρέψουμε σωστά και φθηνά την οικογένειά μας αλλά παράλληλα είναι το καλύτερο μέσο για να πολεμήσουμε τη μιζέρια των καιρών και να δημιουργήσουμε όμορφες, ζεστές στιγμές στα σπίτια μας.

Θα υπερβάλλω, λέγοντας πως είναι “καθήκον” να δημιουργήσουμε καλή ατμόσφαιρα στο σπίτι, ιδιαίτερα αν έχουμε παιδιά που θέλουν “τροφή στα όνειρά τους”! Είτε είναι μικρά παιδιά και περιμένουν τον Άγιο Βασίλη είτε είναι μεγάλα παιδιά και θέλουν να συνεχίσουν να πιστεύουν και να αισιοδοξούν σε ένα καλύτερο αύριο. Εμείς, οι μητέρες τους, πάντα γαλουχήσαμε τα όνειρά τους. Τώρα, που όλα είναι σκοτεινά, μίζερα και στεγνά εκεί έξω, το σπίτι πρέπει να είναι φωτεινό, γελαστό και ζεστό.

Αυτό προσπαθώ να πετύχω μέσα από το TasteFULL. Να βοηθήσω όσο μπορώ. Τις μητέρες, τις μαγείρισσες, τις οικογένειες.

Σκέφτηκα, λοιπόν, να οργανώσουμε μια δική μας ζωντανή σύνδεση, την επόμενη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 6 με 8 το βράδυ.

Το επόμενο Σ/Κ τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά από 9πμ έως 8μμ. Φαντάζομαι πως η Παρασκευή είναι πιο καλή μέρα, για να αφιερώσετε χρόνο στον προγραμματισμό των τραπεζιών και στις απορίες που έχετε πάνω στις συνταγές. Η σύνδεση θα γίνει μέσω livestreaming, εσείς θα έχετε εικόνα (σαν να βλέπετε βίντεο αλλά θα είναι ζωντανό) και θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις μέσω chat, γραπτά και να παίρνετε απαντήσεις άμεσα. Γι’αυτό, μην ανησυχείτε αν φαινόσαστε, αν είστε χτενισμένες κλπ 🙂

Μόνο να οργανωθείτε χρειάζεται. Ξεκινήστε γράφοντας πόσα τραπέζια έχετε να ετοιμάσετε και πόσα άτομα προγραμματίζετε στο καθένα. Σκεφτείτε τα πιθανά πιάτα και γράψτε τα σε ένα τετράδιο.

Το μενού συνήθως έχει :

μεζεδάκι καλωσορίσματος

ορεκτικό ή πρώτο πιάτο

σαλάτα

κύριο πιάτο και συνοδευτικά

τυριά ή γλυκό ή ποτό/καφέ

Εγώ ξεκινώ από το κύριο πιάτο και πάνω σ’αυτό στήνω το υπόλοιπο μενού. Να έχετε σκεφτεί τις ερωτήσεις σας, να έχετε διαβάσει τις συνταγές που θέλετε να κάνετε, για να έχετε εντοπίσει τα σημεία που δεν είναι καθαρά για σας. Αυτό είναι όλο.

Θα σας απαντήσω με όσα ξέρω και μπορώ να σκεφτώ εκείνη τη στιγμή. Ό,τι δεν μπορώ να απαντήσω θα το πάρω εργασία για το σπίτι. Πάντως με αυτό τον τρόπο, το επόμενο Σ/Κ θα είστε απόλυτα έτοιμες για τα γιορτινά γεύματα, με έτοιμη λίστα σούπερ μάρκετ. Αυτό είναι “ηρεμία ψυχής” για μένα, ελπίζω και για σας!

Θα σας ετοιμάσω, επίσης, δωράκι με μερικά απλά μενού, για έξτρα όμορφες στιγμές.


Είμαστε έτοιμοι! Το κανάλι άνοιξε, η εκπομπή οργανώθηκε, ελάτε να πάρετε ιδέες και να κάνετε ερωτήσεις.

Το θέμα της εκπομπής είναι:

“Οργανώνουμε τα γιορτινά μαγειρέματα”

Πως σχεδιάζουμε ένα μενού καθιστού φαγητού

Προτάσεις μενού & φαγητών για ιδιαίτερες στιγμές

Τα ιδιαίτερα υλικά της κουζίνας μου

Το γιορτινό μου κελάρι

Σας περιμένω σήμερα, Παρασκευή, στις 6-8μμ, στο σπίτι μου.

Watch live streaming video from tastefull at livestream.com

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*