HOME > Ιστορίες > Giveaways > Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις – δώρα & προσκλήσεις

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις – δώρα & προσκλήσεις

Το φεστιβάλ μικρών παραγωγών Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις του Αθηνοράματος, ανοίγει τις πόρτες του ξανά, στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

140 επιλεγμένοι παραγωγοί, από όσους δημιουργούν το νέο γευστικό χάρτη της Ελλάδος, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα, τη γνώση τους και το άρωμα της περιοχής τους μέσα από αυτά.

Γευτείτε κάθε μπουκιά και αφήστε την Ελλάδα να ζωντανέψει.

Σκεφτείτε την πρώτη ύλη, τη γεύση, την τεχνική. Δείτε τα μάτια και τα χέρια των παραγωγών που μιλούν για τη δουλειά τους. Μιλάνε συγκρατημένα, έχοντας  αίσθηση της ποιότητας που έχουν πετύχει στο προϊόν τους αλλά γνωρίζοντας, επίσης, τη σύγκριση και τη συνεχόμενη προσπάθεια που απαιτεί ο δρόμος τους.

Η Ελλάδα προσπαθεί να αναπτύξει μια σύγχρονη γαστρονομική ταυτότητα και να μπει στο χάρτη των διεθνών αγορών. Πριν καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση των ξένων λαών, πρέπει να κερδίσει την προτίμηση του δικού μας λαού.

Γνωρίζω τα επιχειρήματα για την προτίμηση της παρμεζάνας και του ιταλικού προσούτο, για τις τιμές και την ποιότητα. Θα πω, πως όλα είναι θέμα αγοράς και σωστής τοποθέτησης. Όσο ωριμάζει η αγορά τόσο πιο σωστά παίρνεις τη θέση σου σ’αυτήν. Κι όταν λέω “σωστά” εννοώ να αξιολογείται ως “δίκαιη” η θέση και από τον παραγωγό και από τον καταναλωτή. Κι αυτό αφορά τόσο την ποιότητα του προϊόντος όσο την τιμή.

Η δύναμή μας, σαν καταναλωτές, είναι μεγάλη. Η προτίμηση ενός προϊόντος εξαιρετικής ποιότητας, αυτόματα οδηγεί τους υπόλοιπους παραγωγούς να προσπαθήσουν περισσότερο, με καλύτερη πρώτη ύλη και καλύτερη τεχνική. Όλοι κερδίζουμε από αυτό.

Πως θα διακρίνουμε αν ένα προϊόν είναι εξαιρετικής ποιότητας;

  • Η γεύση είναι προφανές κριτήριο, αλλά απατηλό μερικές φορές και περιοριστικό, αν δεν την έχεις καλλιεργήσει.
  • Η γνώση είναι πιο σταθερό κριτήριο.
Η σωστή κατανάλωση προϊόντων είναι ευθύνη. Share on X

Θα το πω στην υπερβολή του: αν καταναλώνουμε, μη συνειδητά, μέτριας ποιότητας προϊόντα, δημιουργούμε ζήτηση γι’αυτά και ωθούμε τους παραγωγούς να παράγουν περισσότερα από αυτά. Ετσι γινόμαστε μια χώρα μετρίων προϊόντων και ένας λαός με χαμηλά κριτήρια επιλογής.

 Η γνώση είναι ο στόχος, η οποία κάνει καλύτερη και την αξιολόγηση της γεύσης

Αυτός είναι ο δεύτερος άξονας του φεστιβάλ. Να μοιράσει τη γνώση αυτών που έχουν, σε αυτούς που θέλουν να την αποκτήσουν. Γι’αυτό διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις – σεμινάρια, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες- για να εκπαιδευτούμε σαν καταναλωτές. Δείτε το πρόγραμμα και επιλέξτε τι θέλετε να μάθετε.

Όπως έχω ξαναγράψει, στο άρθρο συμμετοχής στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2014, δεν είναι εύκολη διαδικασία μια έκθεση. Είναι ενθουσιώδης, εξαντλητική και καταιγιστική.

Γι’αυτό υπάρχουν τα παράλληλα δρώμενα -μουσικής, καθιστού φαγητού & ανάπαυσης. Για να καταχωρήσετε στο μυαλό σας τις νέες πληροφορίες. Zήστε συνειδητά κάθε στιγμή της.

Η έκθεση είναι ένα μεγάλο, πολυεπίπεδο σεμινάριο. Εγώ θα είμαι εκεί, για να συνεχίσω να μαθαίνω και να μοιράζομαι.

Σας προσκαλώ στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2015 και δίνω δώρα σε 5 τυχερούς αναγνώστες

Δώρα για εσάς ♥

1ος τυχερός: ένα καλάθι με προϊόντα Ναουμίδης και μια διπλή πρόσκληση εισόδου

2os τυχερός: συμμετοχή σε ένα σεμινάριο μαγειρικής και μια διπλή πρόσκληση εισόδου

3ος, 4ος, 5ος τυχερός: μια διπλή πρόσκληση εισόδου

Κλήρωση την Τετάρτη 6 Μαϊου, 13:00 ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ (εδώ ή Facebook ή μήνυμα στην επικοινωνία)

Οι τυχεροί της κλήρωσης, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν στο email που έχουν καταχωρήσει, είναι:

1ος : Vassiliki Mitseli

2ος: Κατερίνα Ραπτοδήμου

3ος: Αννα Ζερβού

4ος: Mia Maria

5ος: Kalli Laskari

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και εύχομαι να έχουμε ανεβάσει τα γευστικά μας κριτήρια μετά την έκθεση. Θα είμαι εκεί, στις αίθουσες των σεμιναρίων, καταγράφοντας γνώση για μένα και για εσάς. Ελάτε να με βρείτε.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*