Το μυστικό πίσω από τα ζουμερά τούρκικα κεμπάπ είναι το λευκό λίπος από τις ουρές των καραμάνικων προβάτων.
Ψιλοκομμένο, αναμειγνύεται με κιμά από αρνί, πλάθουν κεφτέδες που περνούν σε μεταλλική σούβλα, μαζί με ντομάτες για το tomatesli kebab. Ή κόβουν το λίπος σε μικρά κυβάκια και το εναλλάσσουν με κομμάτια από αρνίσιο συκώτι, για το Ciğer kebab.
Νοστιμιά που δεν φαντάζεσαι, αν δεν την γευτείς! Κι αν αναζητάτε το κιουνεφέ, εδώ είναι το βίντεο.
The place
Lezzet-i Şark Antep Sofrası
Tahtakale,Hasırcılar Cad. No:52,
Fatih/İstanbul,Τουρκία
Το επεισόδιο είναι μέρος της σειράς “Ταξίδι στις γεύσεις της Πόλης – νέα σειρά στο YouTube