Στα ζυμαρικά βασιλεύουν τα μαντί, με περισσότερες από 35 ποικιλίες.
Οι Τούρκοι κεντούν το φαγητό τους κυριολεκτικά. Δείτε φωτογραφία από τα μαντί στης επαρχίας Çorum, υψόμετρο 600μ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Ακολουθούν οι τραχανάδες και οι χυλοπίτες.
O τραχανάς έχει μεγάλη ιστορία, σε όλες τις περιοχές που αποτελούν τη σύγχρονη Τουρκία. Στο Gastro Istanbul ανακοίνωσαν πως έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ποικιλιών και συνταγών της Τουρκίας.
Οι δικές μας χυλοπίτες είναι τα δικά τους eriste.
Καθισμένες στο αίθριο του Pera Palace, μιλάμε για τα φαγητά της τούρκικης κουζίνας, με τη σειρά σημαντικότητας που έχει κατανοήσει η Σταυριανή, μετά από 10 χρόνια ζωής στην Πόλη.
Το επεισόδιο είναι μέρος της σειράς “Ταξίδι στις γεύσεις της Πόλης – νέα σειρά στο YouTube”