HOME > Ταξίδια > Κωνσταντινούπολη > Τα όσπρια στην τούρκικη κουζίνα, S01-E16

Τα όσπρια στην τούρκικη κουζίνα, S01-E16

Τα όσπρια και τα λαχανικά είναι ψηλά στις προτιμήσεις των Τούρκων. Πιο ψηλά από τα ζυμαρικά, που έρχονται στο επόμενο επεισόδιο.

Τα ρεβύθια μπαίνουν παντού για να χορταίνουν και να νοστιμίζουν το φαγητό. Το άμυλο είναι γλυκό. Ρεβύθια μπαίνουν στο λευκό ρύζι για να κάνουν πιλάφι, μπαίνουν και σε πολλά μαγειρευτά φαγητά, ακόμα και σε σούπα τραχανά.

Τα φασόλια είναι εμβληματικά για τη σαλάτα πιαζ. Η αγαπημένη τους φακή είναι η κόκκινη με την οποία κάνουν μια σούπα που τρώνε όποια ώρα της ημέρας και τους ωμούς κεφτέδες κόκκινης φακής, που παίρνουν θέση σε κάθε κάλεσμα τσαγιού.

Καθισμένες στο αίθριο του Pera Palace, μιλάμε για τα φαγητά της τούρκικης κουζίνας, με τη σειρά σημαντικότητας που έχει κατανοήσει η Σταυριανή, μετά από 10 χρόνια ζωής στην Πόλη.

Το επεισόδιο είναι μέρος της σειράς “Ταξίδι στις γεύσεις της Πόλης – νέα σειρά στο YouTube

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*