HOME > Ιστορίες > Food Blogging > Καλοκαιρινό μενού από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Καλοκαιρινό μενού από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Η επίσκεψη στις Κεντρικές Αποθήκες του ΑΒ Βασιλόπουλου κατέληξε σε ένα νοστιμότατο και διασκεδαστικότατο γεύμα, το οποίο φωτογραφήθηκε επαρκώς αλλά χάρη στη βιντεοκάμερα της Mari Plateau καταγράφηκε και μπορείτε να δείτε πόσο σιωπηλοί ξεκινήσαμε και πόσο λαλίστατοι γίναμε στο τέλος.

Εκτός από insight info αυτό το άρθρο κρύβει ένα pdf με πέντε συνταγές. Η επίσκεψη έγινε τέλος Ιουνίου, γι’αυτό το μενού ήταν ελαφρύ, καλοκαιρινό. Δεν μπόρεσα να γράψω νωρίτερα γιατί μετά ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές διακοπές και σας έγραψα για την Κυρα Λένη στην Κρήτη και το Πήλιο. Για τη λίμνη Κερκίνη και τα Πορόϊα δεν σας έχω γράψει ακόμα.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου σχεδίασε το μενού με βάση τα εποχιακά υλικά και τα ειδικά του ΑΒ. Τα λαδοπαξίμαδα Κυθήρων, τα τοματίνια που έχει ο ΑΒ σε μεγάλη ποικιλία, προσούτο Εστρεμμένου, λαδοτύρι Μυτιλήνης, συνδυάστηκαν με τα σταθερά υλικά και δημιούργησαν πέντε ελαφριά και νόστιμα πιάτα.

Το μενού

Κοκτέιλ με αβοκάντο και αγγούρι

Ρολάκια προσούτο με ανανά και μοτσαρέλα


Τριβελάκι με φρέσκο κρεμμυδάκι, γαρίδες και λαδολέμονο τομάτας

Φρέσκα τοματίνια με κάπαρη & λαδοτύρι Μυτιλήνης πάνω σε λαδοκούλουρα Κυθήρων με γεύση πέστο


Κρέμα γιαουρτιού με βανίλια και κεράσια μαριναρισμένα με ρούμι και δυόσμο

ab-open-house-05

Στα δύο πρώτα βίντεο ο Αλέξανδρος παρουσιάζει τα πιάτα που μαγείρεψε, με παρατηρήσεις βελτίωσης, όπως να σερβίρουμε το κοκτέϊλ αβοκάντο πιο παγωμένο για να γίνει πιο απολαυστικό. Όλα τα πιάτα είναι πολύ καλά και αξίζουν να τα μαγειρέψετε. Οι σημειώσεις που κράτησα στο τετράδιό μου ήταν πως θα πρόσθετα παγωμένες ρόγες σταφυλιού στο κοκτέϊλ αβοκάντο και θα έβαζα λιγότερο ανανά στα ρολάκια προσούτο.

Μια επισήμανση που έκανα στον ΑΒ, σαν παραγωγό για τα λαδοπαξίμαδα Κυθήρων, είναι πως θέλουν προστασία από το φως και τη ζέστη για να διατηρούνται καλύτερα γιατί το λάδι ταγγίζει και αλλιώνεται η γεύση. Ιδανικά θέλουν σκούρα συσκευασία, όπως έχει και το κουάκερ γιατί και η βρώμη ταγγίζει πολύ εύκολα. Εμείς, όταν τα αγοράζουμε θα πρέπει να τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί και σε δροσερό μέρος.

Τα παξιμάδια Κυθήρων θέλουν προστασία από φως και ζέστη για να μην ταγγίσει το λάδι τους Κλικ για tweet

Παρουσίαση των πιάτων, α.

Παρουσίαση των πιάτων, β.

Στο τρίτο βίντεο έχουμε παρασυρθεί με τα στοιχισμένα ποτηράκια του γλυκού και προσπαθούμε να κρατήσουμε τη συμμετρία και την ομορφιά τους σε φωτογραφίες

Ήταν πολύ όμορφα οργανωμένη η επίσκεψη και η υποδοχή.

Αγαπητό ΑΒ, ευχαριστώ!

ab-open-house-04

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*