HOME > Συνταγές > Σπιτικό κελάρι > Λικέρ & Κρασιά > Φρέσκο λικέρ φράουλα για άμεση κατανάλωση
φρέσκο λικέρ φράουλα

Φρέσκο λικέρ φράουλα για άμεση κατανάλωση

Πιο γρήγορο και αρωματικό λικέρ από το φρέσκο λικέρ φράουλα δεν νομίζω πως μπορείτε να φτιάξετε! Είναι συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και σας τη θυμίζω γιατί εκτός από το να το προσφέρετε στους δικούς σας ανθρώπους είναι ιδανικό να το κάνετε δώρο στους φίλους σας.

Πηγαίνοντας καλεσμένοι σε φιλικά τραπέζια, σκεφτείτε πόση χαρά θα δώσετε στην παρέα αν φέρετε ένα σπιτικό λικέρ φράουλας για να το πιείτε παγωμένο μετά το φαγητό. Είναι λικέρ της ημέρας! Δηλαδή πίνεται φρέσκο, δεν χρειάζεται να ωριμάσει εβδομάδες στο ντουλάπι ή το ψυγείο.

Θα σας πάρει μισή ώρα να το ετοιμάσετε και να πλύνετε και τα σκεύη. Θα το φυλάξετε στον καταψύκτη ή το ψυγείο σας όλο το καλοκαίρι. Την ίδια μέρα που το φτιάχνετε μπορείτε να το απολαύσετε.

Ακόμα εδώ είστε; γρήγορα στο μανάβη για φράουλες! Και στο σούπερ μάρκετ για βότκα.

Αν θέλετε κι ένα ελαφρύ, δροσερό αλλά με χαρακτήρα γλυκό, σερβίρετε το λικέρ πάνω από μια κατακόκκινη γρανίτα φράουλα.

Τι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε με φράουλες;

© header photo by: Γεώργιος Δέτσης

Φρέσκο λικέρ φράουλα για άμεση κατανάλωση

0 from 0 votes
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Λικέρ u0026amp; Κρασιά
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 400 γρ. φράουλες

  • 400 γρ. ζάχαρη

  • 800 ml βότκα

Μέθοδος

  • Πλένετε, καθαρίζετε, βάζετε στο μπλέντερ τις φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια. Προσθέτετε τη ζάχαρη και πολτοποιείτε σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά, να βραχεί η ζάχαρη και να πολτοποιηθεί ομοιογενώς όλο το μίγμα.
  • Ρίχνετε σε μπολ, προσθέτετε τη βότκα, ανακατεύετε και γεμίζετε όμορφα μπουκάλια (που μπαίνουν στην κατάψυξη) με το αρωματικό λικέρ.
    Αν σας αρέσει η δροσιά του φρέσκου δυόσμου, προσθέστε ένα κλαδάκι (πλυμμένο, στεγνωμένο) μέσα σε κάθε μπουκάλι.
  • Αν το διατηρείτε στην κατάψυξη, το λικέρ είναι πιο σιροπιαστό όταν το σερβίρετε.

    Αν το φυλάτε στο ψυγείο, είναι απλώς παγωμένο.
    Φροντίστε να έχετε πάντα στην κατάψυξη άδεια ποτήρια σφηνάκια (μέσα σε ένα τάπερ) για να είστε προετοιμασμένοι για ξαφνικά τραταρίσματα.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

One Comment

  1. μαρεντακη

    μου αρεσει γιατι δεν πετας τις μισες φραουλες αλλα διατηρειται ολο το καλοκαιρι ή πρεπει να καταλωθει αμεσα?
    ευχαριστω πολυ για τα υπεροχα πραγματα που εχω μαθει απο σενα

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.