Τα λαχανάκια Βρυξελλών διχάζουν τις απόψεις. Έχουν υπέρμαχους και πολέμιους. Για όσους τα αγαπάτε, αυτή είναι μια πολύ καλή προσθήκη στους τρόπους που τα μαγειρεύετε. Για όσους τα αντιπαθείτε, δώστε τους ακόμα μια ευκαιρία!
Τα λαχανάκια τυλίγονται σε μια γυαλιστερή, καστανή σάλτσα που μοσχοβολά bacon, βούτυρο και γλυκό κρασί! Τη βρήκα στη Nigella Lawson και με έπεισε να τη δοκιμάσω. Για να ρουφήξουν περισσότερη σάλτσα – μέχρι την καρδιά τους, θα σας πρότεινα, να τα κόψετε τα στη μέση ή στα τέσσερα, αν είναι μεγάλα. Έτσι, θα έχετε γεύση σάλτσας και από έξω και από μέσα.
Φροντίστε να μην παραβράσετε τα λαχανάκια, γιατί τότε αναπτύσσεται η μυρωδιά του θείου, που τόσο ενοχλεί την ατμόσφαιρα στο σπίτι.
Πάμε τώρα στη συνταγή της Nigella.
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης