HOME > Συνταγές > Φαγητά > Λαχανικά > Πατάτες ψητές στην κατσαρόλα

Πατάτες ψητές στην κατσαρόλα

Συμβαίνουν κι αυτά με ανάδρομο Ερμή. Δημοσίευσα άρθρο μόνο με τίτλο & φωτογραφία και σήμερα που το κατάλαβα, είδα πως έχει 1600 views!

Συνήθως προετοιμάζω τα άρθρα, μαγειρεύοντας κάθε φαγητό, προσαρτώ τις φωτογραφίες και τη βασική συνταγή. Το προσχέδιο περιμένει τη στιγμή που θα πάρει μορφή το κείμενο, αφού έχω καταλήξει στα ουσιαστικά σημεία, για να γίνει συνταγή. Μόνο τότε πατώ το κουμπί δημοσίευσης.

Τώρα, είδατε αυτή τη φωτογραφία με τις γυμνές πατατούλες μέσα σε ένα κατσαρολάκι, ασυνόδευτες από το μεγάλο τους πλεονέκτημα: αντί να ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο και να καίμε τόσο ρεύμα, μπορούμε να τις ψήσουμε σε μια κατσαρόλα, πάνω στο μάτι. Και αν μαγειρεύετε μόνο για 1 ή για 2 άτομα, καταλαβαίνετε την ευκολία!

Έτσι, το ανακάλυψα κι εγώ όταν ήθελα να κάνω δύο ψητές πατάτες για τη φωτογράφιση του περιοδικού και δίσταζα να ανάψω το φούρνο μόνο γι’αυτές. Σκέφτηκα πως στο τηγάνι είχα ψήσει ολόκληρο χανιώτικο μπουρέκι, μετατρέποντάς το σε φούρνο, απομακρύνοντας το ταψάκι από τον πάτο με ξύλινα καλαμάκια.

Πήρα το κατσαρολάκι και το έβαλα στην εστία, στο 1, να ζεσταθεί καλά. Έπλυνα τις πατάτες, τις λάδωσα και τις αλάτισα εξωτερικά. Έβαλα τις πατάτες και τις άφησα, με το καπάκι σκεπασμένο. Κατά διαστήματα κουνούσα την κατσαρόλα για να ψηθούν ομοιόμορφα οι πατάτες. Τσιτσίριζαν λίγο, καθώς το αλάτι τραβούσε προς τα έξω την υγρασία τους.

Νομίζω πως οι μικρότερες πατάτες πήραν 20-30λεπτά να ψηθούν και οι μεγαλύτερες 45λεπτά. Η υγρασία βοηθά να ψηθούν γρηγορότερα απ’ότι στο φούρνο, όμως είναι τόση που εξατμίζεται παράλληλα, χωρίς να κάνει τις πατάτες να μοιάζουν στον ατμό.

Έγιναν τέλειες. Η φλούδα επειδή ήταν λαδωμένη δεν ξεράθηκε αλλά ήταν τρυφερή και νόστιμη γιατί ήταν αλατισμένη. Η σάρκα ήταν σαν της ψητής πατάτας. Τρυφερή, έσπαγε με το πηρούνι.

Εξαιρετικά βολική λύση, οικονομική και με τέλειο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε και πείτε μου!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*