Κάθε μέρα ο γιός μου πηγαινοέρχεται στο σχολείο και στο φροντιστήριο, όπως όλα τα παιδιά της Γ’ Λυκείου. Με τόσο κρύο αυτές τις μέρες, έψαχνα να βρω φαγητά που δίνουν ενέργεια για να αντέχει σε τόσες πολλές ώρες διαβάσματος.
Αγαπώ πολύ το ταχίνι και συνήθως το σερβίρω στο πρωϊνό πάνω σε βρεγμένο κρητικό παξιμάδι μαζί με μέλι και μερικά σπασμένα καρύδια. Δεν είχα βρει άλλη χρήση που να αρέσει στα παιδιά.
Βρήκα μια συνταγή της Nigella, για rocky roads, που ενώνει με σοκολάτα και βούτυρο μπισκότα και marsmallows. Κι αν άλλαζα το βούτυρο με ταχίνι; και τα marsmallows με δυναμωτικούς ξηρούς καρπούς; και το σιρόπι με μέλι;
Δοκίμασα τον συνδυασμό και όσοι άντρες το δοκίμασαν ξετρελλάθηκαν! εγω μια φέτα έφαγα μόνο. Η σοκολάτα ενώθηκε πολύ καλά με το ταχίνι σαν γεύση. Σαν υφή έγινε κάπως κοκκώδες αλλά αν έχετε ενώσει το ταχίνι με όξινο στοιχείο, όπως το λεμόνι, θα έχετε παρατηρήσει ότι το ταχίνι σφίγγει. Και η σοκολάτα είναι όξινη, επομένως είναι αναμενόμενο το αποτέλεσμα.
Τι σημαίνει αυτό στη πράξη; όταν θέλετε να το κόψετε -αν το μαχαίρι δεν είναι καυτό- θα σπάει στο τελείωμα. Όταν ξεφορμάρετε το μπισκότο, με μαχαίρι που θα ζεστάνετε πάνω στην αναμμένη ηλεκτρική εστία, θα κόψετε όλες τις φέτες. Αν θέλετε τις τυλίγετε σε μεμβράνη ή σελοφάν και είναι έτοιμες να τις πάρετε μαζί στο γραφείο ή στο σχολείο.