Το ψωμί της Τουρκίας έχει περιορισμένη ποικιλία αλλά μεγάλη παραγωγή και κατανάλωση.
Το κύριο ψωμί είναι το pide και η πίτα lavas.To pide είναι σαν τη δική μας λαγάνα σχεδόν, φτιαγμένο με μαγιά και το lavas είναι μαλακή λεπτή πίτα χωρίς μαγιά.
Το ψωμί που τρώνε στο πρωϊνό ή τα σαντουιτς είναι αφρός σκέτος. Βλέπεις ένα φουσκωτό ψωμί και δεν καταλαβαίνεις πότε το έφαγες. Να χορταίνει ο λαός. Τρώνε σχεδόν αποκλειστικά λευκό ψωμί. Ολικής δεν είδα τίποτα.
Καθισμένες στο αίθριο του Pera Palace, μιλάμε για τα φαγητά της τούρκικης κουζίνας, με τη σειρά σημαντικότητας που έχει κατανοήσει η Σταυριανή, μετά από 10 χρόνια ζωής στην Πόλη.

Το επεισόδιο είναι μέρος της σειράς “Ταξίδι στις γεύσεις της Πόλης – νέα σειρά στο YouTube”