Επιτέλους, το ανακοινώνω επίσημα.
Ζωντανό διαδικτυακό μαγείρεμα:
Μ.Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012, 8.30πμ-2.30μμ, στο TasteFULL TV
Ένας μίνι μαραθώνιος ζωντανού μαγειρέματος
για να φτιάξουμε παρέα το πιο τρυφερό τσουρέκι του διαδικτύου και να βάψουμε κόκκινα αυγά.
Την Μ.Πέμπτη, την ημέρα που παραδοσιακά οι Ελληνίδες φτιάχνουν τσουρέκια και βάφουν κόκκινα αυγά, θα μαγειρέψουμε παρέα. Εγώ μέσα στην οθόνη του διαδικτύου, εκπέμποντας από την κουζίνα μου, στο TasteFULL webTV. Εσείς, στις δικές σας κουζίνες, κάνοντας ίδιες κινήσεις. Το μόνο που πρέπει να φροντίσετε είναι να είναι διαθέσιμος υπολογιστής δίπλα στο χώρο που θα φτιάξετε τα τσουρέκια σας.
Θα μαγειρέψω με την κόρη μου, εκείνη θα κάνει το ζύμωμα στο χέρι κι εγώ το ζύμωμα στο μίξερ. Θα έχουμε και τρίτη μαγείρισσα στην παρέα, που θα τα κάνει όλα μόνη της. Εγω θα φτιάξω τα μεγάλα τσουρέκια, η Άννα τα μικρά και η αυτόματη μαγείρισσα Κερκυραϊκή φογάτσα.
Το βασικότερο στάδιο που πρέπει να μάθετε να χειρίζεστε με επιτυχία, σ’αυτήν την υγρή και απαιτητική ζύμη, είναι το πλάσιμο των κορδονιών. Σας έχω πει πως το θεωρώ πιο σημαντικό από το ζύμωμα.
Θα ξεκινήσουμε νωρίς, γιατί τα τσουρέκια θέλουν χρόνο. Θα φτιάξουμε τη ζύμη, στο χέρι και στο μίξερ. Όσο φουσκώνει θα βράσουμε τα αυγά και θα πούμε όλα τα σημεία προσοχής για να μην σπάσουν στο βράσιμο. Θα τα αφήσουμε να κρυώσουν και θα πλάσουμε τα τσουρέκια. Όσο αυτά θα φουσκώνουν, θα βάψουμε κόκκινα τα αυγά. Θα γυαλίσουμε τα τσουρέκια και θα τα ψήσουμε.
Όση ώρα μαγειρεύουμε παρέα, μπορείτε να ρωτάτε ό,τι θέλετε να μάθετε ή να μοιράζεστε την εμπειρία σας, μέσω chat. Θα συγκεντρώνουμε τις ερωτήσεις σας, θα τις ομαδοποιούμε ανά θέμα και θα τις απαντώ προφορικά, στο τέλος κάθε ενότητας.
Οι μαγειρικές ενότητες θα είναι:
- Φτιάχνουμε τη ζύμη – α’φούσκωμα
- Βράζουμε τα αυγά, χωρίς να σπάσουν
- Ζυμώνουμε και μοιράζουμε τη ζύμη
- Πλάθουμε και πλέκουμε τα τσουρέκια – β’ φούσκωμα
- Βάφουμε τα αυγά κόκκινα
- Γυαλίζουμε, στολίζουμε & ψήνουμε τα τσουρέκια
Η προβολή θα γίνει στο TasteFULL webTV, στο ίδιο κανάλι που έγινε η χριστουγεννιάτικη εκπομπή.
Μοιραστείτε το με τις φίλες, τους φίλους ή τα παιδιά σας. Δώστε πρωϊνό ραντεβού στην κουζίνα σας να φτιάξετε παρέα με ανθρώπους που αγαπάτε τα τσουρέκια. Δημιουργείστε όμορφες στιγμές. Τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, οι άνεργοι δεν έχουν δουλειά, ας περάσουμε δημιουργικά το χρόνο μας.
Τα τσουρέκια θα κοστίσουν λιγότερο από τα έτοιμα. Να έχετε διαθέσιμα τα υλικά. Για τα πλεκτά τσουρέκια, αγοράστε αλεύρι με περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες 14% και πάνω, βούτυρο ή μαργαρίνη, γάλα, αυγά, μαχλέπι, μαστίχα. Προετοιμαστείτε. Διαβάστε τον οδηγό για τα τσουρέκια.
Για τα κόκκινα αυγά της Μ.Πέμπτης, σας προτείνω να αγοράσετε σήμερα τα αυγά που θα βάψετε και να μην πάρετε τα απολύτως φρέσκα. Τα αυγά που είναι ήδη 10 ημερών ξεφλουδίζονται πιο εύκολα, χωρίς να κολλά το ασπράδι πάνω στο τσόφλι, γιατί έχει περάσει αέρας μέσα στο αυγό.
Σας περιμένουμε!
Μια σπιτική κουζίνα, που αγαπάει πολύ το φαγητό και τους ανθρώπους, ανοίγει τις πόρτες της. Είτε είστε αρχάριοι στα τσουρέκια είτε έχετε δυσκολευτεί με αυτή τη συνταγή είτε δεν έχετε ευχαριστηθεί τσουρέκι όσα χρόνια μαγειρεύετε, ελάτε να δείτε τη δική μου διαδρομή για να φτάσω στο πιο τρυφερό τσουρέκι.
Μοιράζομαι όσα γνωρίζω μαζί σας.