Αυτές οι απλούστατες βραστές αγκινάρες είναι επικές! Γράφω συνέχεια για να προλάβω να μοιραστώ όσα έμαθα αυτήν την εβδομάδα, αξιοποιώντας τα κοτσάνια που πετιώνται στη λαϊκή και όλο το υλικό που δίνει μια αγκινάρα: βλαστούς, ίνες, μαλακά φύλλα, μπουμπούκι, καρδιά, σκληρά φύλλα.
Για να μάθετε πως να χρησιμοποιείτε όλα τα μέρη της αγκινάρας διαβάστε το άρθρο “Πως αξιοποιώ πλήρως τις αγκινάρες“
Η πιο γευστική δοκιμή μου, αυτές οι βραστές αγκινάρες, είναι το δώρο μου για σας, για το αυριανό τραπέζι του Ευαγγελισμού. Είναι η πιο απλή παρασκευή γεμιστής αγκινάρας και η πιο νόστιμη. Την έφτιαξε η Giada de Laurentiis για το antipasto party της και γοητεύτηκα από τα αρώματα και την παρουσίαση. Κόβοντας κάθε αγκινάρα στα τέσσερα δεν είναι δύσκολο να γεμίσετε ολόκληρη πιατέλα, με γεμιστές βραστές αγκινάρες μιας μπουκιάς.
Παντρέψτε τα αρώματα του δυόσμου και του βασιλικού με τη φρεσκάδα του μαϊντανού, δώστε ένταση με το σκόρδο και την κάπαρη, ανεβάστε το άρωμα με το ξύσμα λεμονιού, δώστε ζουμάκια με τη φρέσκια τομάτα, δώστε όγκο στη γέμιση με ψίχουλα ψωμιού, περιχύστε με φρέσκο ελαιόλαδο και μια στάλα λεμονάκι και ξαπλώστε το πάνω σε ένα φτυαράκι βραστής αγκινάρας.
Γευτείτε το με κλειστά μάτια. Ταϊστε τους αγαπημένους σας. Η ζωή είναι ωραία!
Σας δίνω τις αναλογίες της Giada αλλά δεν τις ακολούθησα για τόση ποσότητα, για να είμαι σίγουρη πως δεν θα περισσέψει. Έκανα τη δοκιμή σε δύο βραστές αγκινάρες βάζοντας υλικά με το μάτι. Μην παραλείψετε με τίποτα τα φρέσκα μυρωδικά και το σκόρδο. Δεν είχα φρέσκια τομάτα και έβαλα τοματάκι τουρσί. Μπορείτε να προσθέσετε και ανθότυρο ή μανούρι, δύο λευκά τυριά που ταιριάζουν πολύ με την αγκινάρα.
Γενικά αξιοποιείστε την ιδέα: απλές βραστές αγκινάρες και πάνω τους φρέσκα υλικά.
Όσο μένει για να περιμένει τους καλεσμένους γίνεται καλύτερη (μερικές ώρες).
