Στα όνειρά μου, που τα ζω κάθε μέρα, έχω ένα μαγικό ραβδάκι κρυμμένο στα χέρια μου και μια νεραϊδούλα να ψιθυρίζει μυστικά στο αυτί μου. “Κάνε το απλό ξεχωριστό! Έλα να παίξουμε!”
Μέσα στην ημέρα, ένα σωρό θέματα ζητούν προσοχή ή λύσεις. Μέσα στη νύχτα, όλα προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Η νεραϊδούλα και το μαγικό ραβδί φτιάχνουν ένα χορό πυροτεχνημάτων στο μυαλό μου και φωτίζουν νέους δρόμους. Το πρωϊ, η σκέψη μου με οδηγεί σε μια νέα ανακάλυψη, που κάνει εμένα και πολλούς ανθρώπους χαρούμενους.
Τέτοιο είναι αυτό το κρασί πορτοκαλιού. Θα σας κάνει πολύ χαρούμενους! Σερβίρεται σαν aperitif και συνοδεύει finger food ή λιπαρά τυριά και ξερά φρούτα. Στο επόμενο άρθρο, σας ετοιμάζω την αγαπημένη μου τερίν με τυριά και ξερά φρούτα. Μόνο με αυτά τα δύο, μπορείτε να κάνετε ένα μάζεμα των intellectuels φίλων σας, ξέρετε, που δεν τρώνε πολύ αλλά συζητούν περισσότερο.
Αγοράστε ένα απλό μοσχοφίλερο από την κάβα της γειτονιάς σας (3ευρώ/λίτρο) και μετατρέψτε το σε ιδιαίτερο αρωματικό κρασί πορτοκαλιού, με την υπογραφή του σπιτιού σας. Vin de maison extraordinaire!
Το κρασί γλυκαίνει με τη ζάχαρη, η ένταση εκτοξεύεται με τα αρώματα της φλούδας πορτοκαλιού και μαλακώνει με τη ζέστη του ξερού κόλιανδρου. Έτοιμο μέσα σε λίγες ώρες, αν και όσο μένει στο ψυγείο, εξελίσσεται. Δώρο από την κουζίνα σας, με κόστος 3ευρώ.
Αν θέλετε το τρίπτυχο μιας χειμωνιάτικης βραδιάς φίλων που θα ενθουσιάσει, ετοιμάστε:
- Τερίν μπλε τυριού με ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς
- Αρωματικό λευκό κρασί πορτοκαλιού
- Σπιτικά κρακεράκια βρώμης
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης