HOME > Συνταγές > Σπιτικό κελάρι > Λικέρ & Κρασιά > Αρωματικό λευκό κρασί πορτοκαλιού
κρασί πορτοκαλιού

Αρωματικό λευκό κρασί πορτοκαλιού

Στα όνειρά μου, που τα ζω κάθε μέρα, έχω ένα μαγικό ραβδάκι κρυμμένο στα χέρια μου και μια νεραϊδούλα να ψιθυρίζει μυστικά στο αυτί μου. “Κάνε το απλό ξεχωριστό! Έλα να παίξουμε!”

Μέσα στην ημέρα, ένα σωρό θέματα ζητούν προσοχή ή λύσεις. Μέσα στη νύχτα, όλα προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Η νεραϊδούλα και το μαγικό ραβδί φτιάχνουν ένα χορό πυροτεχνημάτων στο μυαλό μου και φωτίζουν νέους δρόμους. Το πρωϊ, η σκέψη μου με οδηγεί σε μια νέα ανακάλυψη, που κάνει εμένα και πολλούς ανθρώπους χαρούμενους.

Τέτοιο είναι αυτό το κρασί πορτοκαλιού. Θα σας κάνει πολύ χαρούμενους! Σερβίρεται σαν aperitif και συνοδεύει finger food ή λιπαρά τυριά και ξερά φρούτα. Στο επόμενο άρθρο, σας ετοιμάζω την αγαπημένη μου τερίν με τυριά και ξερά φρούτα. Μόνο με αυτά τα δύο, μπορείτε να κάνετε ένα μάζεμα των intellectuels φίλων σας, ξέρετε, που δεν τρώνε πολύ αλλά συζητούν περισσότερο.

Αγοράστε ένα απλό μοσχοφίλερο από την κάβα της γειτονιάς σας (3ευρώ/λίτρο) και μετατρέψτε το σε ιδιαίτερο αρωματικό κρασί πορτοκαλιού, με την υπογραφή του σπιτιού σας. Vin de maison extraordinaire!

Το κρασί γλυκαίνει με τη ζάχαρη, η ένταση εκτοξεύεται με τα αρώματα της φλούδας πορτοκαλιού και μαλακώνει με τη ζέστη του ξερού κόλιανδρου. Έτοιμο μέσα σε λίγες ώρες, αν και όσο μένει στο ψυγείο, εξελίσσεται. Δώρο από την κουζίνα σας, με κόστος 3ευρώ.

Αν θέλετε το τρίπτυχο μιας χειμωνιάτικης βραδιάς φίλων που θα ενθουσιάσει, ετοιμάστε:

© header photo by: Γεώργιος Δέτσης

Αρωματικό λευκό κρασί πορτοκαλιού

0 from 0 votes
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Λικέρ u0026amp; Κρασιά
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

24

hours 
Total time

24

hours 

10

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 1 λίτρο λευκό κρασί, μοσχοφίλερο

  • 1/3 κούπας ζάχαρη

  • Φλούδα ενός βιολογικού πορτοκαλιού

  • 1 κουταλιά γλυκού σπόρους κόλιανδρου

Μέθοδος

  • Αφαιρέστε τη φλούδα του πορτοκαλιού με zester, για να βγει λεπτά μπαστουνάκια. Διαφορετικά, αφαιρέστε προσεκτικά τη φλούδα με τον αποφλοιωτή της πατάτας και κόψτε σε κομμάτια. Αφαιρέστε λίγο από το κρασί, για να χωρέσουν τα υλικά στο μπουκάλι.
  • Προσθέστε το φλούδι πορτοκαλιού και τους σπόρους κόλιανδρου. Με ένα χωνί, ρίξτε τη ζάχαρη. Συμπληρώστε όσο κρασί χωρά. Κλείστε το μπουκάλι. Ανακινείστε πολύ καλά να διαλυθεί η ζάχαρη. Διατηρείστε στο ψυγείο.
  • Μπορείτε να σερβίρετε σε 24 ώρες. Διατηρείται εύκολα στο ψυγείο για ένα μήνα, αρκεί να το μεταφέρετε σε μικρότερο μπουκάλι, όσο αδειάζει, για να μην υπάρχει μεγάλη ποσότητα οξυγόνου vs κρασιού.

    Ζητείστε στη κάβα της γειτονιάς σας να δοκιμάσετε το χύμα λευκό κρασί, πριν το αγοράσετε.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

One Comment

  1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    Τελειο!!!!!!!!!!!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.