Αυτό το κέικ σοκολάτας είναι ένα κομψό κέικ καλωσορίσματος. Κάθε φορά που περιμένω την Άννα να έρθει σπίτι, με το που φτάνει Κόρινθο, στέλνει μήνυμα και ρίχνω το κέϊκ στο φούρνο.
Μέχρι να έρθει σπίτι μας, το κέϊκ την περιμένει χιονισμένο με ζάχαρη άχνη και εντυπωσιακά σοκολατένιο από το κακάο. “Μμμ, μυρίζει σοκολάτα!” λέει καθώς σκύβει πάνω του και μυρίζει με κλειστά μάτια.
Το καλύτερο το φυλάω για εσάς.
Αυτό το κέικ σοκολάτας έχει πολύ απλή εκτέλεση. Για την Torta al cacao χρειάζεστε μόνο ένα κατσαρολάκι, ένα μπολ και το σύρμα αυγών. Καθόλου μίξερ.
Ένα εύκολο και νόστιμο κέικ σοκολάτας
Μόνο ανακάτεμα θέλουν τα υλικά και ψήσιμο.
Γι’αυτό, δοκιμάστε να το φτιάξετε εσείς, τα νέα κορίτσια κι εσείς, τα σκληρά εργαζόμενα κορίτσια όποιας ηλικίας.
Για τα έμπειρα κορίτσια, σας λέω πως η βάση είναι κατάλληλη :
- για να κάνετε πτι-φουρ – μικρά γλυκάκια που σκεπάζονται με γλάσο βανίλιας ή μόκας –
- να χρησιμοποιηθεί για τούρτες και
- να δεχτεί σιρόπιασμα με αρωματικό λικέρ.
Στην απλούστερη εκδοχή του αρωματίζεται μόνο με βανίλια που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα, όμως μπορείτε να επιλέγετε κάθε φορά το άρωμα που θέλετε, προσθέτοντας ξύσμα εσπεριδοειδών ή χριστουγεννιάτικα ζεστά μπαχαρικά.
Την επόμενη φορά που θα το φτιάξω, θα το σερβίρω με κομπόστα αχλάδι και θα το περιχύσω με το σιρόπι της -αφού το ζεστάνω πρώτα.
Κι αν σας απασχολούν οι θερμίδες αυτού του κέικ ή το κόστος των υλικών, δοκιμάστε την ελαφρύτερη εκδοχή του, με πουρέ μήλου “Ελαφρύ κέϊκ σοκολάτας με πουρέ μήλου αντί βούτυρο“.
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης