Πρόσφερα αυτή τη γρανίτα λεμόνι με βότκα στον Massimiliano, έναν Ιταλό φίλο, και μου είπε πως είναι η καλύτερη γρανίτα που έχει δοκιμάσει ποτέ! Πως δεν μπορεί να καταλάβει τη βότκα γιατί οι αναλογίες είναι πολύ ισορροπημένες.
Την πρόσφερα για γευστική δοκιμή και στην Ελένη, μια φίλη του TasteFULL που φημίζεται για τα τραπεζώματά της, και είπε ενθουσιασμένη στην πρώτη κουταλιά “Αυτό θα το φτιάξω οπωσδήποτε!“
Η γρανίτα αυτή παραμένει μαλακή, όσο χρόνο κι αν μείνει στον καταψύκτη. Οι κρύσταλλοί της μένουν όπως τους βλέπετε στην φωτογραφία και σερβίρονται σαν χιόνι. Σ’αυτό βοηθάει το αλκοόλ, το οποίο δεν παγώνει στην κατάψυξη. Αν έχετε δοκιμάσει να φυλάξετε τη βότκα στην κατάψυξη, θα ξέρετε πως γίνεται σαν πυκνόρευστο σιρόπι αλλά δεν παγώνει.
Δείτε τη Βασική συνταγή για να κάνετε Γρανίτα με κάθε φρούτο.
Η κλασική γρανίτα, χωρίς αλκοόλ, τις πρώτες μέρες είναι μαλακή και αφράτη. Σταδιακά, όμως, παγώνει τελείως στην κατάψυξη.
Σερβίρετε τη γρανίτα λεμόνι με βότκα στο τέλος του γεύματος, σε ποτήρια σφηνάκια ή σε ποτήρια μαρτίνι. Καθαρίζει τη γεύση, δροσίζει και ολοκληρώνει την απόλαυση του φαγητού.
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης