Η κατσικομακαρονάδα του Αντώνη Ρούσσου είναι μια εμβληματική συνταγή, την οποία δημιούργησε σαν αντίποδα στην τάση -μιας εποχής- των Ελλήνων για αστακομακαρονάδα.
Ο Αντώνης είναι από τους ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και εργάζονται με την ψυχή πρώτα. Αγαπά την καλή πρώτη ύλη, ξέρει να τη διαχειριστεί και γεμίζει πρώτα νοστιμιά τα ψυγεία του, πριν μοσχοβολήσει την κουζίνα του.
Αν δεν έχετε γευτεί τα φαγητά του, βάλτε στο πρόγραμμά σας ένα γεύμα στο Καλωσόρισμα του Αντώνη, στην Κάτω Κηφισιά. Η σάλα είναι όμορφη μα η αυλή με τις μουριές μια κούκλα! Θυμάμαι αγαπημένες καλοκαιρινές βραδιές στη δροσιά της αυλής και ξαφνικές βροχές που δεν με άγγιξαν κάτω από την πυκνή φυλλωσιά της μουριάς.
Το εστιατόριο, για μένα, έχει μια νοσταλγική αθηναϊκή κομψότητα η οποία έχει πάψει να εκφράζεται συχνά. Θα ντυθείς κομψά, θα πας με την οικογένεια, τους φίλους ή τον αγαπημένο σου, θα απολαύσεις εξαιρετικό σέρβις και εξαιρετικά πιάτα ελληνικής αστικής κουζίνας. Σταθερά γευστικά, όσα χρόνια κι αν περνούν.
Η κατσικομακαρονάδα, το μοσχάρι γιουβέτσι στη γάστρα, ο κρασάτος κόκκορας, το κατσικάκι λαδορίγανη, το κοκορέτσι, ο αφράτος κεφτές του, το θεϊκό τυροπιτάκι του, το χουκνιάρ μπεγιεντί, το στιφάδο του είναι μερικά από τα σταθερά πιάτα του καταλόγου, που με κάνουν να χαίρομαι που τα έχω γευτεί και τα νοσταλγώ.
Ο Αντώνης μοιράζεται τις συνταγές του και όσες περισσότερες μπορέσω να καταχωρήσω στο TasteFULL.gr θα είναι γευστικά δώρα για τα δικά μας τραπέζια.
Όταν δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε εμείς, ξέρουμε που θα τα βρούμε:
Το Καλωσόρισμα του Αντώνη, Γεωργίου Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, 210 8017869 & 210 8018457.
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης