HOME > Συνταγές > Φαγητά > Ζυμαρικά/Ρύζι > Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι
Linguine με φρέσκα μανιτάρια

Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι

Το φθινόπωρο είναι η εποχή των μανιταριών στα βουνά. Αν ανήκετε στους λίγους τυχερούς που ξέρουν να μαζεύουν μανιτάρια και έχουν πρόσβαση σ’αυτά, αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για να τα απολαύσετε, αν τρώγονται ωμά.

Αν πάλι είστε στην πόλη, όπως κι εγώ, βρίσκουμε πάντα καλλιεργημένα μανιτάρια στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Προσέξτε την ημερομηνία συσκευασίας. Αν πετύχατε σούπερ φρέσκα μανιτάρια αλλάξτε γρήγορα το μενού της ημέρας. Τα linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι -χυμό και ξύσμα-, σκόρδο, φρέσκο θυμάρι και μαύρο πιπέρι χορταίνουν και ομορφαίνουν!

Χρησιμοποιείστε ασπρομανίταρα, τα οποία –αν και λέγονται έτσι – εξωτερικά έχουν χρώμα από κρεμ έως ανοιχτό καφέ. Αν είναι λίγο μεγαλύτερα λέγονται  baby Portobellos. Cremimi ή chestnut mushrooms λέγονται παρόμοια μανιτάρια στην όψη αλλά δεν έχουν μαύρα πτερύγια. Διαλέξτε μανιτάρια τριζάτα. Να είναι όμορφα, χωρίς στίγματα, μικρά, πριν να ανοίξουν τα πτερύγιά τους. Αυτά, κομμένα σε λεπτές φέτες τρώγονται ωμά.

Το πιάτο είναι πολύ ελαφρύ και γρήγορο. Ετοιμάζεται μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια. Η συνταγή είναι της Nigella Lawson και είναι εξαιρετική.

Κι αν η φωτογραφία είναι διαφορετική, είναι γιατί ανήκει στη πρώτη χρονιά δημιουργίας του TasteFULL.gr.

Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι

5 from 1 vote
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Ζυμαρικά u0026amp; Ρύζι
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes
Total time

15

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 500γρ linguine

  • 250 γρ. ασπρομανίταρα

  • 80ml ελαιόλαδο

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού

  • Τριμμένη παρμεζάνα

  • 1κ.τσαγιού φρέσκο θυμάρι

  • 1 ½ κ.τσ. αλάτι

  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος

  • Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες.
    Βάλτε τα σε βαθειά πιατέλα, περιχύστε τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο λιωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.
  • Βράστε τα linguine και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με τα μανιτάρια.
  • Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι.
    Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.