Οι πρώτοι μήνες του φθινοπώρου είναι η εποχή να χρησιμοποιήσουμε την άφθονη παραγωγή λαχανικών για να ετοιμάσουμε προμήθειες για το χειμώνα. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να ετοιμάσουμε τομάτα σε βάζα για χρήση μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και να κάνουμε τις πιπεριές τουρσί.
Οι πιπεριές μπορούν να γίνουν το πιο εύκολο τουρσί, για να δώσουν σπιρτάδα και ένταση στα φαγητά.
Σκεφτείτε ένα burger με τυρί και ροδέλες πιπεριάς τουρσί ή μια σαλάτα πιαζ με λευκά φασόλια ή μια ομελέτα με πατάτες ή σε ένα πλιγούρι πιλάφι.
Οι πιπεριές τουρσί ισορροπούν κάθε τι που είναι πρωτεϊνούχο και λιπαρό. Κλικ για tweetΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους μακρόστενη πιπεριά ακόμα και τις μικρές πιπερίτσες (σε κάθε στάδιο ωρίμανσης, από πράσινες έως κόκκινες). Αν χρησιμοποιήσετε καυτερές πιπεριές, θα σας πρότεινα να αυξήσετε λίγο τη ποσότητα της ζάχαρης. Ταιριάζει τόσο πολύ η γλυκιά και η καυτερή γεύση!
Χρησιμοποιείστε τις, επίσης, για να φτιάξετε το roquamole της Nigella Lawson, σαν το γουακαμόλε αλλά με μπλε τυρί και καυτερές πιπεριές τουρσί.
Το υγρό της συντήρησης μπορείτε να το αρωματίσετε με τις γεύσεις που θέλετε. Μαραθόσπορος, γλυκάνισος, κεδροκούκουτσα, ρόζ πιπέρι, καυτερή πιπεριά, φέτες λαϊμ, σκόρδο, κλαδάκι από φρέσκο άνιθο, φέτες από φινόκιο, κλαδάκι από φρέσκια ματζουράνα ή ρίγανη.
Κάθε συνδυασμός θα δώσει άλλη γεύση στις πιπεριές.
