Είμαι θερμή οπαδός της παραδοσιακής μαγειρίτσας σούπας, μόνο με κατσικίσιο συκωτάκι, άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Για να δείτε πως ετοιμάζουμε μια συκωταριά, διαβάστε Η αρνίσια συκωταριά και η σκέπη της.
Δοκίμασα την εναλλακτική λύση για μαγειρίτσα με μανιτάρια και μου άρεσε η ελαφριά, λεμονάτη γεύση της. Δεν θα πω ψέματα, όμως! Όταν πρόσθεσα φρέσκο βούτυρο γάλακτος, λίγο περισσότερο αλατάκι και την αυγόκοψα, η γεύση της άλλαξε κατηγορία!
Αν δεν έχετε προνοήσει για συκωταριά, μην στεναχωρεθείτε καθόλου. Αγοράστε μανιτάρια – είναι φθηνά και διαθέσιμα- και σερβίρετε με αγάπη μια μαγειρίτσα αναστάσιμη!
Χρησιμοποίησα δύο ειδών μανιτάρια: πλευρώτους και ασπρομανίταρα. Τα απρομανίταρα – παρά το όνομά τους– έχουν χρώμα από κρεμ έως ανοιχτό καφέ. Λέγονται και cremimi ή baby Portobellos.
Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα μανιτάρια porcini, τα οποία θα δώσουν πιο δυνατή γεύση στη σούπα σας (μουλιάστε τα σε χλιαρό νερό, ψιλοκόψτε τα όταν φουσκώσουν μέσα στη σούπα, προσθέστε και το νερό αφού το σουρώσετε πρώτα).
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης
Υπέροχη συνταγή !!! Την φτιάχνω τα τελευταία χρόνια την Ανάσταση, και οχι μόνο !!!!