Τι χρειάζεστε για να κλείσετε ένα αναστάσιμο δείπνο ή ένα πασχαλινό δείπνο; Κάτι που να ταιριάζει οπτικά στα κόκκινα αυγά. Κάτι πολύ δροσερό και ελαφρύ, για να ισορροπήσει τη λιπαρότητα της μαγειρίτσας ή του σουβλιστού αρνιού. Κάτι ανοιξιάτικο και αρωματικό. Δηλαδή, φράουλες!
Σε διπλή δόση. Παγωμένη γρανίτα παρέα με ένα σφηνάκι φρέσκο λικέρ φράουλας. Ή τα γεύεστε παράλληλα ή περιχύνετε με το λικέρ τη γρανίτα σας και απολαμβάνετε τη γεύση εις διπλούν!
Η γρανίτα ετοιμάζεται πανεύκολα και σας περιμένει στον καταψύκτη σας. Το λικέρ γίνεται ακόμα πιο εύκολα, αρκεί να έχετε φράουλες και βότκα. Διατηρείται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Δείτε τη βασική συνταγή της γρανίτας για να την θυμόσαστε όπου κι αν βρίσκεστε.
Στο τετράδιο συνταγών έχουμε ακόμα Γρανίτα βερύκοκο και Γρανίτα λεμόνι με βότκα.
Τι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε με φράουλες;
- Φραουλάδα
- Φρέσκο λικέρ φράουλας (της ημέρας)
- Cheese Cake ψυγείου – με γιαούρτι και φράουλες
- Λουκούμια φράουλα με φρέσκο φρούτο
- Μαρμελάδα φράουλα – η μαγιάτικη
- Φράουλες με σοκολάτα – τα πιο απλά σοκολατάκια
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης