HOME > Συνταγές > Γλυκά > Γλυκά ψυγείου > Γρανίτα φράουλα – ελαφρύ επιδόρπιο
γρανίτα φράουλα

Γρανίτα φράουλα – ελαφρύ επιδόρπιο

Τι χρειάζεστε για να κλείσετε ένα αναστάσιμο δείπνο ή ένα πασχαλινό δείπνο; Κάτι που να ταιριάζει οπτικά στα κόκκινα αυγά. Κάτι πολύ δροσερό και ελαφρύ, για να ισορροπήσει τη λιπαρότητα της μαγειρίτσας ή του σουβλιστού αρνιού. Κάτι ανοιξιάτικο και αρωματικό. Δηλαδή, φράουλες!

Σε διπλή δόση. Παγωμένη γρανίτα παρέα με ένα σφηνάκι φρέσκο λικέρ φράουλας. Ή τα γεύεστε παράλληλα ή περιχύνετε με το λικέρ τη γρανίτα σας και απολαμβάνετε τη γεύση εις διπλούν!

Η γρανίτα ετοιμάζεται πανεύκολα και σας περιμένει στον καταψύκτη σας. Το λικέρ γίνεται ακόμα πιο εύκολα, αρκεί να έχετε φράουλες και βότκα. Διατηρείται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Δείτε τη βασική συνταγή της γρανίτας για να την θυμόσαστε όπου κι αν βρίσκεστε.

Στο τετράδιο συνταγών έχουμε ακόμα Γρανίτα βερύκοκο και Γρανίτα λεμόνι με βότκα.

Τι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε με φράουλες;

© header photo by: Γεώργιος Δέτσης

Γρανίτα φράουλα – ελαφρύ επιδόρπιο

0 from 0 votes
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Παγωμένα
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 4 κούπες πολτός φρέσκιας φράουλας (γύρω στο 1 κιλό ακαθάριστες)

  • 2 κούπες νερό

  • 2 κούπες ζάχαρη

  • ένα κλαδάκι φρέσκου δυόσμου

  • χυμό μισού λεμονιού

Μέθοδος

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε, τεμαχίζουμε και πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ.

    Μετράμε 4 κούπες πολτό τις οποίες βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
    Αν θέλουμε σουρώνουμε τον πολτό για να φύγουν τα σποράκια της φράουλας από τη γρανίτα.
  • Κάνουμε σιρόπι το νερό και τη ζάχαρη, αφήνοντας μέσα του το κλαδάκι του δυόσμου να βγάλει τα αρώματά του.
    Αφήνουμε να κρυώσει (αφαιρούμε το κλαδάκι δυόσμου) και το ενώνουμε με τον πολτό της φράουλας, μαζί με το χυμό του λεμονιού.
  • Βάζουμε το μίγμα σε μεταλικό δοχείο στην κατάψυξη.

    Όταν αρχίσει να παγώνει, το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε να αφρατέψει.

    Ξανά στην κατάψυξη να παγώσει, ξανά στο μίξερ να αφρατέψει.

    Θέλει περίπου 5 ώρες  στην κατάψυξη μέχρι να μπορεί να σερβιριστεί.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*