HOME > Συνταγές > Γλυκά > Κέικ > Σοκολατένια muffins με άρωμα πορτοκαλιού

Σοκολατένια muffins με άρωμα πορτοκαλιού

Η τελευταία γλυκιά μπουκιά σερβίρεται παρέα με καυτό μυρωδάτο espresso.

Μίνι σοκολατένια muffins, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, αρωματισμένα με ξύσμα πορτοκαλιού και μανταρινιού.

Απολαυστική μυρωδιά και γεύση σοκολάτας! Δεν το μυρίσατε; Τα  muffins είναι πιο γευστικά και αφράτα όταν είναι φρεσκοφτιαγμένα. Άλλωστε είναι τόσο απλή η ετοιμασία τους που δεν υπάρχει λόγος να μην τα φας φρέσκα.

Ψήνονται σε χάρτινες φορμίτσες που τοποθετούνται μέσα σε φόρμες για μινι muffins. Τα υλικά θέλουν απλό ανακάτεμα στο χέρι. Τα φορμάκια θέλουν προσεκτικό γέμισμα για να μην λερωθούν.


Finger food party – μενού της άνοιξης

Roquamole – ντιπ αβοκάντο με ροκφόρ

Ψητές φέτες σαλάμι με sour cream και βασιλικό

Τηγανητά ραβιόλια με σάλτσα τομάτας

Λουκανικάκια με μέλι και μουστάρδα

Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι

Φράουλες με σοκολάτα – τα πιο απλά σοκολατάκια!

Mini chocolate muffins – με άρωμα πορτοκαλιού

Σοκολατένια muffins με άρωμα πορτοκαλιού

5 from 1 vote
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Κέικ
Servings

36

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes
Total time

35

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • Για 36 κεκάκια
  • 2 κούπες αλεύρι

  • 2 κουταλιές γλυκού baking powder

  • 1/2 κουταλιά γλυκού σόδα

  • 1/2 κούπα ζάχαρη

  • 3 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη

  • 3/4 κούπας σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια

  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού και 1 μανταρινιού

  • 1 και 1/3 κούπας γάλα

  • 1/3 κούπας λάδι (ή βούτυρο λιωμένο)

  • 1 αυγό

  • 1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος

  • Ενώστε τα στεγνά υλικά σε μεγάλο μπολ.

    Ενώστε τα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά.

    Ρίχνετε τα υγρά υλικά στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε με το σύρμα να γίνει λεία ζύμη.
  • Γεμίζετε τα φορμάκια στα 3/4 του ύψους.

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

    Όταν τα βγάζετε από τις φόρμες θα πρέπει να είναι στητά στο πιάσιμο. Αν είναι μαλακά, δεν θα έχουν ψηθεί καλά και θα είναι λασπωμένα όταν τα φάτε (ιδίως αν τα κάνετε με λάδι).

    Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αχνίσετε.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*