HOME > Συνταγές > Γλυκά > Σοκολατάκια > Σοκολατάκια φράουλες με Grand Marnier
σοκολατάκια φράουλες

Σοκολατάκια φράουλες με Grand Marnier

0.0 from 0 votes

Ζουμερές, λαχταριστές φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα, δηλαδή σοκολατάκια φράουλες!

Νομίζω πως είναι τα πιο ελαφριά σοκολατάκια που μπορούμε να φτιάξουμε και τα πιο διαιτητικά.

Από τα πιο απλά γλυκά για το τέλος ενός δείπνου, τώρα που έρχεται η εποχή τους. Μην ξεχνάμε πως ο μήνας της φράουλας είναι ο Μάιος, τότε εμφανίζονται στη λαϊκή οι μυρωδάτες φράουλες και τότε είναι η εποχή να κάνουμε μαρμελάδα φράουλα.


Finger food party – μενού της άνοιξης

Roquamole – ντιπ αβοκάντο με ροκφόρ

Ψητές φέτες σαλάμι με sour cream και βασιλικό

Τηγανητά ραβιόλια με σάλτσα τομάτας

Λουκανικάκια με μέλι και μουστάρδα

Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι

Φράουλες με σοκολάτα – τα πιο απλά σοκολατάκια!

Mini chocolate muffins – με άρωμα πορτοκαλιού

 

Εκπληκτικά σοκολατάκια!

Σοκολατάκια φράουλες με Grand Marnier

0.0 from 0 votes
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: ΣοκολατάκιαCuisine: ΓαλλίαDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Total time

20

minutes

Σοκολατάκια φράουλες, τα πιο ελαφριά σοκολατάκια που μπορούμε να φτιάξουμε και πιο ενδιαφέροντα γεμιστά με Grand Marnier.

Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 15 φράουλες

  • 125 γρ κουβερτούρα ή όποια σοκολάτα σας αρέσει

  • 80 ml Grand Marnier

Μέθοδος

  • Δεν πλένουμε τις φράουλες. Απλά σκουπίζουμε με νωπό χαρτί κουζίνας. Γεμίζουμε μια σύριγγα με λικέρ και τρυπάμε κάθε φράουλα δίπλα στο κοτσανάκι της. Γεμίζουμε τις φράουλες.
  • Λυώνουμε την κουβερτούρα σε μικρό μπολ σε μπεν μαρί. Βουτάμε μια μια τις φράουλες στη σοκολάτα. Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να σφίξει η σοκολάτα.
    Μπορούμε να τις καταναλώσουμε μέσα σε 4 ώρες από την ώρα που θα τις φτιάξουμε.
    Αν τις αφήσουμε περισσότερο η όψη τους ζαρώνει, αφήνουν χυμούς στο πιάτο και το κοτσανάκι δείχνει μαραμένο.
    Τις διατηρούμε σε δροσερή θερμοκρασία μέχρι το σερβίρισμα, εκτός ψυγείου.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*