Roquamole – ντιπ αβοκάντο με ροκφόρ
Η πρώτη μπουκιά μας, μια bruschetta με roquamole. Ντιπ αβοκάντο με ροκφόρ και πράσινη πιπεριά τουρσί.
Πρόταση της Nigella Lawson και έχει δίκιο. Ο συνδυασμός είναι πολύ ταιριαστός. Το ροκφόρ μαλακώνει με λίγη sour cream και ενώνεται με το αβοκάντο. Το ντιπ γινεται κρεμώδες και βελούδινο. Αποκτά σπιρτάδα με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και πράσινη πιπεριά τουρσί. Το ξυδάκι στο τουρσί σπάει τη λιπαρότητα της κρέμας.
Αν αγαπάτε το γουακαμόλε και το μπλε τυρί τότε δοκιμάστε κι αυτό το ντιπ.
Finger food party – μενού της άνοιξης
♥
Roquamole – ντιπ αβοκάντο με ροκφόρ
Ψητές φέτες σαλάμι με sour cream και βασιλικό
Τηγανητά ραβιόλια με σάλτσα τομάτας
Λουκανικάκια με μέλι και μουστάρδα
Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι
Φράουλες με σοκολάτα – τα πιο απλά σοκολατάκια!
Mini chocolate muffins – με άρωμα πορτοκαλιού
Υλικά
- 125 γρ. ροκφόρ (ή blue cheese)
- 60 ml sour cream (ή γιαούρτι)
- 2 αβοκάντος (ώριμα)
- 3 πιπεριές τουρσί
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- πάπρικα
Μέθοδος εκτέλεσης
Θρυμματίζετε σε ένα πιάτο το ροκφόρ (ή blue cheese) και αραιώνετε με τη sour cream (ή γιαούρτι).
Προσθέτετε την σάρκα από τα αβοκάντος και την θρυμματίζετε με το πηρούνι.
Προσθέτετε ψιλοκομμένες τις πιπεριές τουρσί και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες. Ανακατεύετε.
Σερβίρετε επάνω σε λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού ή δίπλα σε μπολ με nachos. Πασπαλίζετε με πάπρικα.
Άλλες συνταγές με blue cheese, nachos, αβοκάντο, γιαούρτι, πάπρικα, πιπεριές τουρσί, φρέσκο κρεμμύδι