Αυτό το πιάτο στολίζει το τραπέζι με το χρώμα του! Ρουμπινί, πορτοκαλί, πράσινο! Τραγανό, αρωματικό, φρέσκο! Γλυκόξινο κόκκινο λάχανο, ιδανικό συνοδευτικό για τα γεμάτα πιάτα του χειμώνα.
Δεν θα σερβίριζα το χοιρινό μπουτάκι χωρίς σωταρισμένο κόκκινο λάχανο. Ό,τι κι αν διαλέξετε για βασικό συνοδευτικό – πατάτες, κυδώνια, μήλα, κάστανα κλπ – είναι αρκετά αμυλώδες και χρειάζεται την σπιρτάδα του λάχανου για να ισορροπήσει η γεύση και να απολαύσετε τον συνδυασμό.
Το σωταρισμένο κρεμμύδι μεταφέρει όλες τις γεύσεις των μπαχαρικών στο λάχανο, το μπαχάρι σκορπίζει όλα τα αρώματά του και δένει τόσο με το ξύσμα πορτοκαλιού. Στις παραλλαγές, προσθέτουν σταφίδες ή τριμμένο μήλο, αλλά μου φάνηκαν πιο γλυκειές από όσο ήθελα. Δοκιμάστε και θα επιλέξετε ό,τι ταιριάζει στη γεύση σας.
Όταν το μάθετε σαν παρασκευή, είναι πολύ εύκολο να το φτιάχνετε στο τηγάνι για 1 ή 2 μερίδες. Τις δοσολογίες των μπαχαρικών θα τις διορθώνετε δοκιμάζοντας τη γεύση.
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης