Ένα έντονο γευστικά σπαγγέτι σε φωλιά παρμεζάνας είναι ένα δώρο για εσάς και το αγαπημένο σας πρόσωπο, κάθε φορά που γιορτάζετε την αγάπη σας, είτε είναι του Αγίου Βαλεντίνου είτε όχι.
Το σπαγγέτι τυλίγεται σε ψιλοκομμένα υλικά και σάλτσα τυριού και σερβίρεται σε τραγανό κύπελο παρμεζάνας, σαν βουνό, σαν ηφαίστειο. Μπορεί να γίνει κυριολεκτικά «ηφαίστειο» προσθέτοντας περισσότερη ξερή καυτερή κόκκινη πιπεριά στη σάλτσα, αν το θελήσετε.
Η συνταγή προσαρμόζεται σε διαφορετικά υλικά έντασης. Σας προτείνω με αποξηραμένα μανιτάρια και βερμούτ -που είναι αγαπημένος συνδυασμός δικός μου- αλλά μπορείτε να επιλέξετε:
- λιαστή ντομάτα σε λάδι και κάπαρη,
- ελιές και κόκκινες πιπεριές,
- πέστο βασιλικού ή ρόκας,
- πέστο λιαστής τομάτας ή κόκκινης πιπεριάς
Η λογική είναι τα υλικά να είναι ψιλοκομμένα ώστε να «τυλίγονται» πάνω στα σπαγγέτι, με το τυρί που λυώνει.
Η φωλιά παρμεζάνας μπορεί επίσης να αλλάξει χρώμα, προσθέτοντας σκόνη τομάτας ή κόκκινης πιπεριάς ή να προστεθούν ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως θυμάρι ή ξύσμα λεμονιού.
Η συνταγή είναι για μία μερίδα, γιατί δεν μπορείς να αγαπάς ισορροπημένα τους άλλους, αν δεν αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου.