Εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη τάρτα μανιτάρια, με σπιτική τραγανή ζύμη, που σερβίρεται στο τραπέζι σε μία ώρα. Η ζύμη είναι διαφορετική, γίνεται στην κατσαρόλα με ένα κουτάλι, δεν θέλει ψυγείο για να κρυώσει, απλώνεται όπως είναι ζεστή, πανεύκολα, με τα χέρια και ψήνεται αμέσως.
Όσο ψήνεται η τάρτα άδεια, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια και το μίγμα των αυγών. Τα προσθέτουμε, ολοκληρώνουμε το ψήσιμο και σε μία ώρα από τη στιγμή που ξεκινήσαμε η τάρτα σερβίρεται στο τραπέζι!
Δεν υπάρχει πιο γρήγορη και πετυχημένα τραγανή, ζύμη τάρτας από αυτή. Η γρήγορη ζύμη τάρτας.
Χρησιμοποίησα τα καπελάκια των μανιταριών για να είναι πιο ευπαρουσίαστη η τάρτα. Τα ποδαράκια τα χρησιμοποίησα σε μια σάλτσα ντομάτας, μαζί με λουκάνικο για να αντικαταστήσω τον κιμά.
Το σωτάρισμα των μανιταριών θέλει δυνατή φωτιά στην αρχή να πάρουν χρώμα και μετά πιο μέτρια για να χάσουν τα υγρά τους. Να το μάθετε, είναι βασική τεχνική για σωστά σωταρισμένα μανιτάρια.
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης


Πανεύκολη να την φτιάξεις και αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της κυρίας Κουμάντου δεν μπορείς να αποτύχεις. Την έφτιαξα και αλμυρή την ζύμη και γλυκιά. Πάντα πετυχαίνει. Ευχαριστώ πολύ για το μοίρασμα εμπειρίας, δοκιμών και γνώσεων. Να είστε πάντα καλά εσείς και όσοι αγαπάτε και σας αγαπούν